Китай, Канада и Хонконг са сред икономиките, които са в

...
Китай, Канада и Хонконг са сред икономиките, които са в
Коментари Харесай

Рискът от банкова криза е най-голям в Канада и Китай

Китай, Канада и Хонконг са измежду стопанските системи, които са в максимален риск от банкова рецесия, настояват от Банката за интернационалните разплащания - институцията, в която членуват 60 централни банки.

Икономиката на Канада набъбна през 2017 година с най-бързия си ритъм от 2011 година насам. Там опасността идва от огромния дълг на потребителите по кредитни карти, както и високото равнище на задлъжнялост в стопанската система като цяло.

Заемите на семействата са главният риск и в Канада и Хонконг, предава Bloomberg.

" В момента знаците сочат към повишаване на риска в няколко стопански системи ", споделят анализаторите Инаки Алдасоро, Клаудиро Борио и Матиас Дреман.

В отчета има и някои изненадващи изказвания: да вземем за пример Италия не е включена макар че продължава да се бори с бавнорастящата си стопанска система и банковия бранш, където има насъбрани голям брой неприятни заеми.

В него се показва още, че обстановката в Китай въпреки всичко се усъвършенства, като е взет поради основният знак, следящ съотношението на задълженията към брутния вътрешен артикул. Ръст на знака показва, че заемите са нарастнали прекалено много и може да последва рецесия. През третото тримесечие на 2017 година процентът в Китай е намалял до 16,7 от пиковите 28,9 през март 2016 година и сега е на най-ниското равнище от 2012 година насам. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР