Китай изпревари Германия като втори по големина в света офшорен

...
Китай изпревари Германия като втори по големина в света офшорен
Коментари Харесай

Китай изпреварва Германия по офшорни вятърни мощности

Китай изпревари Германия като втори по величина в света офшорен вятърен пазар след Англия със 7,9 GW действен потенциал, съгласно нов отчет на Global Offshore Wind.

 

Първият отчет за шестте месеца на World Forum Offshore Wind за 2021 година демонстрира, че световните офшорни вятърни съоръжения са достигнали мощ от порядъка на 34 137 MW до края на юни.

Данните сочат закъснение на световния растеж на морските вятърни мощности, което по всяка възможност е следствие от неподходящите резултати на COVID-19.

Шест са новите офшорни вятърни парка в международен мащаб, пуснати в употреба през първите шест месеца на годината - в Китай, Дания, Нидерландия и Тайван.
Китай регистрира също по този начин и бърз растеж от общ потенциал от 5,3 GW, които са в развой на създаване.

Докладът демонстрира, че преди този момент Германия, която бе втори по величина офшорен пазар на вятърни мощности, е на стадий на застой със 7,7 GW.

В международен мащаб сега работят 168 офшорни вятърни парка, от които 110 са ситуирани в Европа, 57 в Азия и два в Съединени американски щати.

Застоят в развиването на немския офшорен вятърен пазар се дължи на смяна на регулаторната рамка и по този начин дейностите за създаване остават на нулево равнище за трета поредна година, излиза наяве от отчета. 

Най-големият в света офшорен вятърен пазар остава Англия с обща конфигурирана мощ от 10,4 GW. 

Гунар Херциг, ръководещ шеф на международната офшорна вятърна асоциация, обръща внимание, че в отчета се подчертава върху смисъла на актуалната офшорна вятърна индустрия в интернационален мащаб и на обстоятелството, че над 50% от построяването на вятърни централи в морето е отвън Европа. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР