Китай изпрати рекордните 18 бомбардировача H-6, способни да носят ядрено

...
Китай изпрати рекордните 18 бомбардировача H-6, способни да носят ядрено
Коментари Харесай

18 китайски бомбардировача навлязоха в зоната за противовъздушна отбрана на Тайван

Китай изпрати рекордните 18 бомбардировача H-6, способни да носят нуклеарно оръжие, в зоната за противовъздушна защита на Тайван . Пекин продължава да ускорява натиска върху самоуправляващия се остров. Това заяви CNN, базирайки се на тайванското министерство на защитата.

18-те бомбардировача са част от общо 21 китайски военни самолета, изпратени в югозападната идентификационна зона за противовъздушна защита на Тайван - буфер на въздушното пространство (ADIZ).

ADIZ е едностранно наложено и друго от суверенното въздушно пространство, което се дефинира според интернационалното право като разпростряло се на 12 морски благи от бреговата линия на дадена територия.

Министерството заяви, че е следило обстановката и е употребило своите бойни самолети, както и наземни ракетни системи , с цел да наблюдава китайските самолети.
 Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път
Тайван: Китай търси предлог за офанзива, опасността е по-сериозна от всеки път

Тайпе се оплаква от засилен смесен напън от Пекин

Управляващата Китайска комунистическа партия в Китай гледа на Тайван като на част от своя територия, макар че в никакъв случай не го е направлявала. Тя от дълго време даде обещание да " сплоти " острова с континенталната част на Китай, със мощ, в случай че е належащо.

Напрежението към Тайван се усили доста тази година. Посещението на острова от на Съединени американски щати Нанси Пелоси през август провокира китайския яд и незабавна вълна от военни учения.

Оттогава Пекин ускори тактиката на боен напън върху острова, изпращайки бойни самолети през междинната линия на Тайванския проток, водното тяло, разделящо Тайван и Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР