Китай изпрати на Пакистан самолет с медицинска помощ, за да

...
Китай изпрати на Пакистан самолет с медицинска помощ, за да
Коментари Харесай

Китай изпрати на Пакистан помощ за борба с коронавируса

Китай изпрати на Пакистан аероплан с здравна помощ, с цел да помогне в битката против разпространяването на COVID-19 съобщи Асошиейтед прес, цитирайки пакистанското външно министерство.

Пристигналият аероплан придвижва медицински личен състав и материали.

Пакистан е основно звено в амбициозния китайски план " Един пояс, веднъж ". Освен това Китай е основен боен снабдител на Исламабад, като му е доставял ракети, способни да придвижват нуклеарни бойни глави, отбелязва АП.

В момента в Пакистан има 1321 доказани случая на заразяване и 10 смъртни случая, дължащи се на COVID-19. Повечето от инфектираните се върнаха от Иран, където броят на доказаните случаи е над 30 000, а жертвите - над 2300, предава Българска телеграфна агенция.

Киргизстан се обърна към Пекин с молба за оказване на филантропична помощ, в това число здравно съоръжение и защитни средства за лекарите, съобщи ТАСС, като цитира оповестено през днешния ден известие на киргизстанското външно министерство. Освен това Бишкек моли за изпращане на " медицински специалисти за обмяна на опит в битката с коронавирусната зараза ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР