Китай и САЩ се договориха, че няма да водят търговска

...
Китай и САЩ се договориха, че няма да водят търговска
Коментари Харесай

Китай и САЩ няма да водят търговска война


Китай и Съединени американски щати се договориха, че няма да водят комерсиална война и ще прекратят въвеждането на взаимни търговски мита, съобщи вицепремиерът към държавния съвет на Китай Лю Хе след комерсиалните договаряния във Вашингтон.

Основното от състоялите се търговско-икономически съвещания е, че страните стигнаха до консенсус да не стартира комерсиална война, а също по този начин да прекратят въвеждането на взаимни мита “, съобщи Лю Хе пред публицисти, представен от организация Синхуа.

Китайският вицепремиер дефинира визитата си като „ положително, градивно, резултатно “.

По думите му, решаването на отдавнашните структурни проблеми при търговско-икономическите връзки сред Съединени американски щати и Китай изискват време.
„ Постигнатият сред двете страни консенсус бе неизбежно, само че по едно и също време с това би трябвало да се разбере, че никоя работа не се прави за един ден. Решаването на структурните проблеми, които съществуват в търговско-икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати в разстояние на доста години изискват време “, съобщи Лю Хе. Той акцентира, че „ положителното развиване на търговско-икономическите връзки дава отговор на хода на развиването, на което никой не е в положение да се съпротивлява.

„ В бъдеще, в хода на развиването на двустранните връзки може да зародят нови компликации и нови несъгласия, само че ние би трябвало да запазим успокоение, да поддържаме разговора и да реализираме градивни решения “, добави Лю Хе.
Съединени американски щати и Китай на 17 – 18 май организираха втори рунд от договарянията по комерсиалните въпроси. Първият рунд бе при започване на месеца в Пекин. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано заяви за въвеждането на мита върху вноса на китайски артикули. Китай съобщи, че ще предприеме ответни ограничения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР