Китай и Съединените щати може да се конкурират, но не

...
Китай и Съединените щати може да се конкурират, но не
Коментари Харесай

Пекин и Вашингтон трябва да избягват начина на мислене от времето на Студената война

Китай и Съединените щати може да се конкурират, само че не трябва да гледат един на различен, водени от метода на мислене, характерен на Студената война. Това съобщи през вчерашния ден китайският външен министър Ван И на среща в Ню Йорк с някогашния американски държавен секретар Хенри Кисинджър, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на известие на китайското външно министерство.

Ван съобщи, че двете страни може единствено да изгубят, в случай че се изправят една против друга и по тази причина не трябва да падат в клопката на " играта с нулев резултат ". По думите му " някои сили в Съединени американски щати " непрекъснато очернят Китай, което основава конфронтация. Министърът обаче изрази вяра двете страни да положат старания, с цел да не разрешат тази отрицателна наклонност да продължи и двустранните връзки да влязат в вярното русло.

Китай бе разгневен тази седмица от налагането на нови американски мита върху вноса на китайски артикули, както и от плануваната продажба на оръжия на Тайван, който Пекин счита за своя територия. Съединени американски щати постановиха и наказания на китайската войска, тъй като купува съветски оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР