Китай е разширил значително своя ядрен арсенал през последната година

...
Китай е разширил значително своя ядрен арсенал през последната година
Коментари Харесай

Китай рязко е разширил ядрения си арсенал, казват САЩ

Китай е разширил доста своя нуклеарен боеприпас през последната година и в този момент държи към 500 оперативни бойни глави, обявиха Съединени американски щати.

В годишен отчет, оповестен от Пентагона, също се споделя, че Пекин се надява да удвои своя боеприпас до над 1000 бойни глави до 2030 година

Но в него се споделя, че Китай остава зает с политика на " без първи удар ".

Докато в отчета се споделя, че растежът надвишава прогнозите, запасите на Китай към момента е джудже от Русия и Съединени американски щати.

Русия има нуклеарен боеприпас от към 5889 бойни глави, до момента в който Съединени американски щати могат да слагат 5244, съгласно самостоятелния Stockholm International Peace Изследователски институт.

През 2021 година Министерството на защитата пресметна, че Китай разполага с към 400 бойни глави.

" Ние не се опитваме да предложим доста огромно отклоняване от това, накъдето те [Китай] изглеждаха да се насочат... само че ние допускаме, че те са на път да надвиши тези предходни прогнози “, сподели почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати пред кореспонденти в четвъртък, добавяйки, че въпросът „ поражда доста опасения за [САЩ] “.

Президентът Си Дзинпин разгласи, че Китай ще разполага с „ военни от международна класа “ до 2049 година Откакто пристигна на власт през 2012 година, той се стреми да модернизира страната въоръжени сили.

В отчета на Пентагона от четвъртък се споделя, че актуалният блян на Китай да разшири нуклеарния си боеприпас е надъхан да „ превъзхожда предходните опити както по мащаб, по този начин и по трудност “.

Американски чиновници споделиха, че Пекин евентуално е приключил построяването на три нови клъстера от ракетни площадки през 2022 година

Тези полета включват минимум 300 нови силоза за междуконтинентални балистични ракети (ICBMs), се споделя в отчета.

ICBM са балистични ракети с обхват, по-голям от 5500 км (3400 мили).

Си Дзинпин заменя водачите на елитните нуклеарни сили на КитайКитай уголемява нуклеарните си качества, настояват учени Падането на външния министър оставя Китай поруменял

Ракетните сили на Народната освободителна войска също търсят за създаване на междуконтинентални балистични ракети, които " ще разрешат на Китайската национална република да заплашва с стандартни удари против цели в континенталната част на Съединени американски щати, Хаваите и Аляска ", се споделя в американския отчет.

В разбора се споделя, че макар повишаването на своите нуклеарни ресурси, Китай остава „ предан на политика на „ въздържане “ на противников първи удар и „ контраудар “, когато възпирането се провали “.

Хенри Бойд, старши теоретичен помощник в Международния институт за стратегически проучвания Хенри Бойд, сподели пред BBC, че регистрираният ритъм на нарастване не наподобява „ доста извънреден “. < /p>

Той също по този начин призна, че Китай се „ движи малко по-бързо от предстоящото “ към декларираната си цел от 1000 бойни глави.

Лайл Морис, старши помощник в Asia Society Policy Institute, сподели пред BBC, че разработки като хиперзвукови ракети карат Китай да преразгледа политиката си за втори удар, принуждавайки разширението на запасите му.

В отчета на Пентагона от четвъртък се отбелязва също, че Пекин е „ усилил дипломатическия, политическия и военния напън “ против Тайван през последните месеци.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР