Китай е разкрил предполагаем шпионин на Централното разузнавателно управление (ЦРУ)

...
Китай е разкрил предполагаем шпионин на Централното разузнавателно управление (ЦРУ)
Коментари Харесай

Китай твърди, че е разкрил китайски гражданин, който е шпионирал за ЦРУ

Китай е разкрил хипотетичен разузнавач на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, китайски жител, който е работил за военнопромишлена група и е получил предложение за пари и имиграция в Съединени американски щати в подмяна на сензитивна военна информация, заяви държавната телевизия, съобщи Ройтерс.

Цзън, който е бил считан за лице с достъп до класифицирана информация,  е бил изпратен в Италия, с цел да продължи образованието си, и до момента в който е бил там, се  запознал със чиновник на американското посолство, се споделя в репортажа на CCTV.

Установено е, че Цзън е подписал съглашение за шпионаж със Съединени американски щати и е минал образование, преди да се върне в Китай, с цел да прави шпионска активност, се оповестява в информацията, написа Българска телеграфна агенция.

CCTV съобщи, че против Цзън са подхванати " насилствени ограничения ", само че не даде повече детайлности.

Китай ускорява надзора си върху това, което счита за шпионска активност, установи Ройтерс.

В началото на този месец министерството на държавната сигурност съобщи, че страната би трябвало да насърчи жителите си да се включат в битката с шпионажа, в това число със основаване на канали, по които хората да оповестяват за подозрителни действия, както и да ги насърчават и награждават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР