Китай е постигнал пълен контрол върху провинцията си Хонконг, която

...
Китай е постигнал пълен контрол върху провинцията си Хонконг, която
Коментари Харесай

Си Дзинпин с тежки думи за Тайван в ключова реч

Китай е постигнал цялостен надзор върху провинцията си Хонконг, която е минала от безпорядък към ръководство, сподели през днешния ден президентът Си Цзинпин при откриването на конгреса на Китайската комунистическа партия, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.


-->
Освен това Китай е повел огромна битка против сепаратизма на Тайван и е " решен и кадърен да  опази своя държавен суверенитет и териториална целокупност и да се опълчи на независимостта на Тайван ", сподели той и думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания от делегатите. По думите му партията, която в този момент има към 96 милиона членове, е спечелила " най-голямата в човешката история битка с бедността ".

Китай ще оказва " непоколебима поддръжка " за частната стопанска система и ще остави пазарът " да играе решаваща роля в разпределението на ресурсите ", като задачата за реализира на първокачествен стопански напредък ще бъде основен за " построяването на актуалната социалистическа мощност ", сподели още 69-годишният Си в речта си. 

Двадесетият конгрес на Китайската комунистическа партия се открива през днешния ден в Дома на националните събрания на площад " Тянанмън " в центъра на Пекин, предадоха новинарските организации.

Близо 2300 делегати, представляващи наброяващите 96,7 милиона партийни членове, ще разискват в продължение на седем дни постигнатото през последните пет години, като се чака досегашния водач на КПК и държавен глава Си Цзинпин да бъде избран отново за трети мандат.

В началото на форума 69-годишният Си ще прочете обемист регистриран отчет и ще очертае целите за идната петилетка. Повечето анализатори  не чакат съществени промени в политиката на еднопартийната страна.

Снимки: БТА/AP



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР