Китай е осигурил на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и на

...
Китай е осигурил на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е получил експериментална китайска ваксина срещу Covid-19

Китай е обезпечил на севернокорейския водач Ким Чен-ун и на неговото семейство пробна ваксина за ковид, заяви американски анализатор, като се базира на два неидентифицирани източника от японското разузнаване, оповестява Ройтерс.

Хари Казианис - специалист в анализаторския Център за национални ползи, основан във Вашингтон, твърди, че Ким Чен-ун и няколко високопоставени севернокорейски представители са били имунизирани. Остава неразбираемо обаче с имунизацията на коя компания, показва специалистът.

В публикация в онлайн изданието 19ФортиФайв (19FortyFive) Казианис твърди, че Ким Чен-ун и редица други високопоставени севернокорейски представители са били имунизирани против ковид през последните две или три седмици с ваксина, предоставена от китайското държавно управление.

Казианис отбелязва, че минимум три китайски компании създават ваксина за вируса - Синовак Биотех, КанСиноБио и Синофарм груп.

Като се базира на американския академик Питър Хотез, Казианис показва, че съгласно Синофарм тяхната ваксина е била употребена от близо един милион души в Китай, макар че нито една от компаниите не е разгласила данни от третата фаза на тестванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР