Китай е готов да работи с Русия за формирането на

...
Китай е готов да работи с Русия за формирането на
Коментари Харесай

Ван И в Москва: Китай е готов да работи с Русия за формирането на многополюсен свят

Китай е подготвен да работи с Русия за образуването на многополюсен свят, съобщи китайският министър на външните работи Ван И, който е на посещаване в Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

В първия ден от визитата си Ван беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

По време на срещата китайският министър на външните работи акцентира, че Пекин и Москва носят особена отговорност за поддържането на международната непоклатимост. Ван посочи и, че двете страни водят самостоятелна външна политика и не сътрудничат против никого.

Лавров на собствен ред означи, че Русия и Китай сполучливо координират дейностите си със страните от групата на по този начин наречения Глобален юг.

Двамата министри " разискаха настоящото състояние на обстановката в Украйна, като означиха безперспективността на опитите за урегулиране на рецесията без отчитане на ползите на Русия и още повече без нейно присъединяване ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Лавров и Ван са означиха близостта в позициите им по отношение на дейностите на Съединени американски щати на интернационалната сцена, написа още в известието.

Освен това китайският външен министър осведоми съветския си сътрудник за диалога си със съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан, с който се срещна в неделя в Малта.

" Страните обмениха задълбочени отзиви за съдействието в Организация на обединените нации, в това число по въпроса за промяната на Съвета за сигурност. Те означиха смисъла на по-нататъшното задълбочаване на ефикасната съгласуваност в границите на ШОС и БРИКС ", написа още съветското дипломатическо ведомство.

Лавров показа пред Ван и главните резултати от формалното посещаване на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР