Китай е готов да работи с Русия за формирането на

...
Китай е готов да работи с Русия за формирането на
Коментари Харесай

Ван И в Москва: Китай е готов да работи с Русия за формирането на многополюсен свят

Китай е подготвен да работи с Русия за образуването на многополюсен свят, съобщи китайският министър на външните работи Ван И, който от през днешния ден е на посещаване в Москва, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Днес Ван беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров. По време на срещата Ван акцентира, че Китай и Русия носят особена отговорност за поддържането на международната непоклатимост. Ван посочи и, че двете страни водят самостоятелна външна политика и не сътрудничат против никого.

Лавров на собствен ред означи, че Русия и Китай сполучливо координират дейностите си със страните от групата на по този начин наречения Глобален юг.

Китайският външен министър Ван И е на аудиенция в Русия от 18 до 21 септември за присъединяване в 18-ия кръг от китайско-руски стратегически съвещания в областта на сигурността.

" По покана на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация, Николай Патрушев, членът на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ККП) и външен министър Ван И ще посети от 18 до 21 септември Русия ", заяви говорителката на китайското външно министерство Мао Нин по-рано през днешния ден.

Миналата седмица говорителката на съветското външно министерство, Мария Захарова, заяви, че съветският външен министър Сергей Лавров и китайският му сътрудник Ван И ще проведат договаряния на 18 септември в Москва, напомня ТАСС.

По думите на Захарова, двамата министри ще обменят отзиви за войната в Украйна, а също по този начин по въпроса за гарантиране на стабилността и сигурността в Азиатско-тихоокеанския район.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР