Китара, на която музикална легенда Ерик Клептън е свирил по

...
Китара, на която музикална легенда Ерик Клептън е свирил по
Коментари Харесай

Това е най-скъпата китара на Ерик Клептън, продавана някога на търг

Китара, на която музикална легенда Ерик Клептън е свирил по време на присъединяване си в рокгрупата " Крийм “, оглави класацията на търг за рокендрол движимости в Лондон. Групата е основана през 1966 година от към този момент известните по това време Ерик Клептън (китара, вокал), Джак Брус (бас китара, вокал) и Джинджър Бейкър (барабани). Въпреки че не съществува дълго (групата се разпада през 1969 година), Крийм оказва доста въздействие върху развиването на рок музиката през 70-те години.

Електрическата китара " Гибсън Ес Джи “ от 1964 година беше продадена за 1 270 000 $, откакто стана шлагер на ликвидация под наслов " Износени от приложимост: Иконични китари и меморабилия на рокендрола “. Тя е известна като емблематичната " The Fool “(Глупакът) Gibson SG и беше купена от знаменит колекционер на китари -  Джим Ирсей, написа в Guitarist Magazine в Twitter.

Това я прави освен " най-скъпата китара на Клептън, продавана в миналото на търг “, само че и една от най-скъпите китари, продавани на обществена спортна ликвидация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР