Кислородните запаси на мини подводницата, която изчезна в Атлантическия океан

...
Кислородните запаси на мини подводницата, която изчезна в Атлантическия океан
Коментари Харесай

Кислородът на изчезналия батискаф Титан ще стигне до 14:08 часа наше време

Кислородните ресурси на мини подводницата, която изчезна в Атлантическия океан по време на експедиция към останките на фамозния „ Титаник “, ще свършат през днешния ден към 07:08 ч. източно американско време (14:08 ч. наше време). Информацията е на телевизия NBC.

„ Бреговата защита на Съединени американски щати е пресметнала разноските и предвижда, че запасите от О2 на „ Титан “ ще свършат в 07:08 ч. по времето на източното крайбрежие на Съединени американски щати в четвъртък – т.е. през днешния ден “, се споделя в изказването на телевизионния оператор.

Въпреки това някои специалисти позволяват, че екипът може да е понижил приема на О2, с цел да издържи по-дълго време. По данни на NBC площта на избавителната интервенция нараства експоненциално и надвишава 14 000 кв. м. В издирването вземат участие няколко кораба и самостоятелни подводни дронове.

Спасителите се концентрират най-вече върху регионите, където благодарение на сонарно съоръжение бяха регистрирани акустични шумове. Но преди този момент американски специалисти се усъмниха, че тези звуци се издават точно от екипажа на изчезналия батискаф. От своя страна Североизточният отдел на бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че търсенето в зоната, където са били регистрирани звуците, „ е дало негативни резултати “.

Да напомним, че на 19-ти юни бе обявено за загубата на подводницата „ Титан “ на OceanGate Expeditions. Пояснено бе, че на борда са се намирали петима пасажери, измежду които и английският милиардер Хамиш Хардинг. Членовете на екипажа е трябвало да съберат ДНК проби наоколо до потъналия „ Титаник„. Бивш чиновник на компанията разкри, че батискафът е бил неприятно конструиран и е имал нередности. Според една от версиите за случилото се батискафът може да е излязъл от строя, а съгласно друга – да се е заплел в останките на потъналия транспортен съд. Три избавителни кораба на Съединени американски щати са на път и всеки миг би трябвало да дойдат на мястото на изгубването.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР