Киселото зеле е сред най-обичаните ферментирали храни. Почти всяко семейство

...
Киселото зеле е сред най-обичаните ферментирали храни. Почти всяко семейство
Коментари Харесай

Ето така се прави перфектното кисело зеле за 3 дни и БЕЗ претакане

Киселото зеле е измежду най-обичаните ферментирали храни. Почти всяко семейство си подготвя по един бидон на терасата и по-късно цяла зима го сервира на трапезата и лакомо го похапва. Тази храна е освен вкусна, само че и също толкоз потребна. Не един път сме споменавали за всички тези изгоди, които можете да извлечете от ферментиралото зеле.

В тази публикация обаче ще се фокусираме върху нещо друго, а точно по какъв начин можете да приготвите най-вкусното зеле единствено за 3 дни и без претакане.
Как се прави кисело зеле за 3 дни?
Има доста домакини, които се въздържат от подготвяне на зеле, само поради миризмата, която се усеща по време на претакане. Не крием, че е много отблъскваща и вероятността съседите ви да роптаят против това, е доста огромна.

Имаме добра вест за вас. Ще разберете рецептата за зелето трепач, готово по бързата процедура. Никой няма да узнае, че на терасата си складирате тъкмо този артикул, даже тези, чиито подушване е задоволително изострено.

Ферментацията, за която ще разкажем по-долу, се назовава „ дива ферментация ”. Счита се, че този метод за подготвяне на зеле е най-здравословен и можете всяка седмица да го вършиме. Най-напред се приготвя солен разтвор, включващ вода и сол. На 1 литър вода се прибавят 30 грама морска сол. Колкото по-ситна е тя, толкоз по-лесно ще се разтвори в течността.

Всичко е толкоз просто, че няма по какъв начин да ви затрудни. Зелето можете да го приготвите нарязано или не. Сами би трябвало да решите това, съобразявайки се със съда, в който ще го съхранявате.

Ако желаете да ползвате огромен стъклен буркан, нарежете го на ситно и го залейте със соления разтвор. Най-отгоре сложете някаква тежест, тъй като другояче зеленчукът ще изплува над солената примес и ще мухляса.
 Ако киселото зеле в бидона е прекомерно солено, прибавете този зарзават и въпросът е решен Ако киселото зеле в бидона е прекомерно солено, прибавете този зарзават и въпросът е решен
Киселото зеле се харесва от всеки един българин. Почти няма семейство, в което да не се подготвя бидон със зелки за зимата. С тази хран...

Този способ за подготвяне на зеле не разрешава използването на похлупак. В противоположен случай е невероятно да протече развой по ферментиране. Отгоре покрийте с марля или тензух, тъй че да не влиза нечистотия в буркана.

След това можете да поставите на топло място, което не е под директните лъчи на слънцето. На третия ден към този момент можете да опитате. Ще се уверите, че ферментирането е почнало. Най-вкусно е обаче след седмица.

Ако един път опитате това зеле без ферментиране, ние сме сигурни, че в никакъв случай повече няма да желаете да вкусите друго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР