Киселинният рефлукс представляват усещане за парене в гърдите, то възниква,

...
Киселинният рефлукс представляват усещане за парене в гърдите, то възниква,
Коментари Харесай

Киселинен рефлукс – 10 начина да се отървем от него

Киселинният рефлукс съставляват чувство за парене в гърдите, то поражда, когато стомашната киселина се връща назад в хранопровода. Може да се появя за няколко минути до няколко часа.

Стомашната киселина е нужна за разграждането на храната, която ядете. За да задържи стомашната киселина и смилането на продуктите в стомаха и отвън хранопровода, кръговиден мускулен пръстен в основата на тръбата, наименуван низък езофагеален сфинктер, работи като клапан. Когато тази клапа е отпусната, храната, която сте консумирали, може да премине през стомаха ви. А като се свие частта не разрешава питателните субстанции и киселина да се върнат назад в хранопровода. Ако отпущането е извънредно и стомашната киселина може да се върне назад в хранопровода, поражда киселинен рефлукс (КР).

Най-честите признаци са: чувство за парене в гърдите, зад гръдната кост, пареща болежка, която се издига към гърлото, съществуване на горчив или кисел усет в устата, отичане на корема, оригване. Киселинният рефлукс би могъл да се аргументи и от използването на някои лекарства. По-рядката симптоматика е допустимо да включва: упорита кашлица, нарушавания на венците, неприятен мирис, възпалено гърло, пресипнал глас. Най-често срещаните аргументи за киселини включват: преяждане или прекомерно бързо хранене, лягане прекомерно скоро след хранене, изразходване на избрани храни - кофеин, газирани питиета, алкохол, мента, цитрусови плодове, артикули въз основата на домати, шоколад и мазни или пикантни храни. Тук можем да маркираме и наднормено тегло, пушене, стрес, безпокойствие, бременност.

Киселинният рефлукс се среща постоянно в всекидневието на човек, като всеки трети има сходен проблем през няколко дни, а всеки десети – един път в денонощието. В множеството случаи приказваме за бързо преминаващ, само че доста противен и дискомфортен миг.

10 метода за битка с КР

Прочетете цялата публикация!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР