Киркук. Частите на иракската федерална полиция са заели зданието на

...
Киркук. Частите на иракската федерална полиция са заели зданието на
Коментари Харесай

РИА Новости: Иракската полиция без бой е заела зданието на администрацията на провинцията Киркук

Киркук. Частите на иракската федерална полиция са заели зданието на администрацията на губернатора на провинцията Киркук, без да бъдат посрещнати със опозиция, съобщи РИА Новости, базирайки се на показанията на помощник в институцията.
Според източника множеството служители от провинциалната администрация в.т.ч. губернаторът ѝ Наджмадин Карим още от сутринта са поели към територията на кюрдската автономност. „ Силите на федералната полиция влязоха в постройката на провинциалната администрация, без да се сблъскат с никаква опозиция “, заяви той.
Според него федералните сили са поели под собствен контроли и „ други значими обекти “ на територията на едноименния град.
Тази нощ министър-председателят на Ирак Хайдер ал Абади даде заповед за началото на интервенция по възобновяването на реда в противоречивата с Иракски Кюрдистан провинция Киркук. Към Киркук се насочиха иракските въоръжени сили. По-рано през днешния ден иракските военни оповестиха, че са сложили под собствен надзор петролните залежи Баба Гургур и Бей Хасан, предградията на Киркук Лайлан и Яйджи, военната база К-1, летището и редица основни петролни обекти.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР