Кирил Петков започна премиерството си с лъжа и продължава, заяви

...
Кирил Петков започна премиерството си с лъжа и продължава, заяви
Коментари Харесай

Даниел Митов: Премиерът не разбира националното съгласие за РСМ, няма усещане за българската история

Кирил Петков стартира премиерството си с неистина и продължава, съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов и съобщи изрично, че държавното управление не се оправя с нищо.

Той (Кирил Петков – бел. ред.) тъй като е българин неотдавна не схваща проблема със Северна Македония, няма чувство за историята на личния си народ и няма визия до каква степен този проблем е впит в познанията на всеки един българин, разяснява Митов. Според него всички сигнали сочат, че министър председателят е поел някакви подмолни задължения за районен съд Македония.

Попитан от къде има информация за " поетия ангажимент от страна на Кирил Петков " Митов отговори, че това твърди един от съдружните сътрудници, който е взел участие в среща.

Според него въпросът с Българска народна банка и изборът на гуверньор е дотам политизиран, че той към този момент провокира отзив и полемики в европейските институции – в Европейска комисия и ЕЦБ.

Ние не сме взели решение по какъв начин ще гласуваме, ще го решаваме занапред, отговори Митов в отговор на въпрос кой от двамата претенденти ще поддържа ГЕРБ при гласуването в пленарна зала – Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната” или Любомир Каримански от „ Има подобен народ”.

Във връзка с възможното изпъждане на съветския дипломат Митов сподели:

Г-жа Митрофанова прекрачи от дълго време всички граници на допустимото за един посланик.

Според Митов, оповестяването ѝ за личност нон грата не означа разкъсване на всички взаимоотношения, както твърди премиера Петков, а значи – пратете различен дипломат. Петков трябваше още при първите прояви на неуважения да я извика и да ѝ сложи ултиматум, а той закъсня.

Относно оповестения в обществената мрежа видеоклип на министъра на културата, който от кабинета си в МК благодари за отправени към него пожелания за персоналния му празник, Митов сподели: Тоя релакс има медицински изражения. Това е явно, няма човек, който да не е гледал видеото и да не е наясно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР