Кирил Петков увери българи от Македония, че правителството ще защитава

...
Кирил Петков увери българи от Македония, че правителството ще защитава
Коментари Харесай

Кирил Петков уверява българи от Северна Македония, че ще защитава правата им

Кирил Петков увери българи от Македония, че държавното управление ще пази правата им. " Вашите права са приоритет за мен и за цялото българско държавно управление! " С тези думи българският министър-председател Кирил Петков се обърна към представители на организации и сдружения на българи в Северна Македония. За срещата оповестиха с прессъобщение от институцията.

По-рано денем представители на седем организации на българи от Северна Македония се срещната и с президента Румен Радев. На въпрос опасяват ли се, че няма да бъдат подкрепени, Петър Колев, ръководител на Граждански либерален съюз, уточни, че " точно по тази причина са на крайници в София - с цел да им се изясни какви договаряния и обещания текат сред двете страни и които засягат ориста на българите в РСМ ".

На срещата в Министерски съвет, извършена по тяхна самодейност, премиерът е показал последната информация за хода на договарянията сред кабинетите на България и на Северна Македония, в центъра на които е включването на българите в македонската конституция. Кирил Петков е срещнал гостите и с диалозите си с европейските сътрудници във връзка с европейската интеграция на Западните Балкани.

Гостите от Северна Македония са били безапелационни - имат вяра в новия метод, иницииран от българското държавно управление, тъй като са уверени, че само посредством разговор проблемите могат да бъдат разрешавани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР