Кирил Петков проговори за Чаталджагейт. Според него скандалът бил къс,

...
Кирил Петков проговори за Чаталджагейт. Според него скандалът бил къс,
Коментари Харесай

Петков проговори за Чаталджагейт и Спас Русев

Кирил Петков проговори за Чаталджагейт. Според него абсурдът бил пай, тъй като бил опроверган. Бившият министър председател разяснява още и регулаторите, които провокираха вълна от конфликти в обществото

„ Ако имаме по един самостоятелен човек в институциите, който може да приказва свободно, смяната ще е направила огромна стъпка напред. Ако имаме един свободен човек в КЗП, КРС, Съвет за електронни медии, институциите и т.н, внезапно се пуснат лампите. Шансът да има дребни секрети в цели институции стопира да бъде реалност “, сподели той.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че има практики, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос

“Ако има синхронизация сред парламент, политически сили, институции, правосъдна власт с общ претекст, че би трябвало да пуснем лампите, където е мрачно, шансът е по-голям. Шансът с тази комисия е по-голям ”, счита той за краткотрайната комисия в правосъдната система. “Дали сме на нашите депутати всеки да мисли за свободни хора с другите квалификации, които са нужни за част от регулаторите и Висш съдебен съвет. Така ще имаме по-голям избор, когато вършим нашето предложение от ПП-ДБ. Ще сме сигурни, че тези хора съставляват нашата идеология по какъв начин България би трябвало да се промени ”, разгласи Петков.

Съпредседателят на Политическа партия посочи, че с тяхната номинация за парламентарен арбитър са търсили свободен човек

По думите му Борислав Белазелков е олицетворявал тяхната визия за свободен човек. Според Петков обаче техните гласоподаватели не са останали удовлетворени от избора на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър

„ Оценихме, че ненапълно се обиди нашият електорат. Разбираме, чухме ви, идващия път ще го имаме поради ”, разяснява Петков.

Петков проговори и за Чаталджагейт. Той твърди, че абсурдът е бил пай, тъй като е бил бързо опроверган.

“Много е елементарно да се постави Чаталджа и гейт. Асен Василев беше излязъл от тази си компания през 2001г. Даниел Лорер беше продал парцела на пазарни цени. Въпросът беше за какво го е купил на толкоз ниска цена от някогашната компания на Асен. Може би, тъй като са били положителни другари. От моя позиция това беше частна договорка по този начин преиначена, че да наподобява като огромен корупционен скандал. Единственото, което даде мрачен нюанс е, че дамата, която го е купила има общо с винетките. Една от компаниите, която продава винетки ”, разяснява Петков.

Той подсети, че точно те са внесли законопроект за смяна в облагата на компаниите за винетки.

“Ако някой е ощетил тази дама, това сме ние ”, разясни той.

Съпредседателят на Политическа партия разяснява и срещата си със Спас Русев

“Получих телефонно позвъняване - “върнал съм се от Англия да се забележим ”, излязох от Народно събрание и отидох да се забележим в най-публичния лоби хотел бар до Народно събрание, бях проследен от дамата от ПИК, която има култ да ме следи и най-после на цялото нещо се пробваха да ми вменят някаква отговорност за решението на Комисия за защита на конкуренцията ”, сподели той. Съпредседателят на Политическа партия акцентира, че са подлагали на критика решението с “истинска пристрастеност ”.

Петков увери, че водят сериозна борба с инфлацията.

“Започваме да работим в границите на закона и пазарения механизъм да желаеме кошницата на българския консуматор да не нараства с тази скорост, т.е да станем първенците на ниска инфлация ”, сподели съпредседателят на Политическа партия.

Според него всеки един българин би трябвало да следи кой е в регулаторите и в правосъдната власт

По отношение на структурата на Министерски съвет и възможни промени след ротацията, той разяснява по този начин:

”В момента се случва нещо доста значимо геополитически – изтича договорът сред Русия и Украйна за пренос, което значи, че Русия би трябвало да откри нови трасета. Това значи 50 милиарда, които стоят зад интереса на хората, които не биха желали това държавно управление да продължи. Очаквам офанзивите да станат все по-тежки и по-големи. Лично доста одобрявам Тодор Тагарев и мисля, че би трябвало да се обединим той да остане ”, сподели Петков

Той уточни, че няма да разяснява имена, тъй като сега се прави разбор на всяко министерство и осъществяване на програмата му.

Според него Габриел би трябвало да заема единствено поста на министър председател.

Източник: „ Денят с Веселин Дремджиев “

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР