Кирил Петков изплю камъчето. Той съобщи кого Продължаваме промяната вдига

...
Кирил Петков изплю камъчето. Той съобщи кого Продължаваме промяната вдига
Коментари Харесай

Кирил Петков изплю камъчето. Ето кой ще е еврокомисар

Кирил Петков изплю камъчето. Той заяви кого " Продължаваме промяната " подвига за поста.

-->
Както " Стандарт " към този момент заяви след писма от председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, българските номинации ще са две, а Еврокомисията ще избере комисар сред тях.

Ще предложим един от " Продължаваме промяната " - Демократична България и един от ГЕРБ за еврокомисар, мъж и жена ще са, сподели Петков в изявление за бТВ.

И смъкна картите. Даниел Лорер ще е нашият избор от " Продължаваме промяната ", не знам от ГЕРБ кой ще предложат, съобщи Петков.

Той разказа като " цялостна замяна " назначението на Борислав Сарафов за краткотраен основен прокурор. " Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е изцяло недопустимо. Затова реагирахме незабавно ", сподели Петков.

" Трябва да се покаже, че 2013 и 2014  година минаха, вее имаме гражданско общество, партии, които няма да си затварят очите при такива решения ", добави той.

По думите му такива " заменки " не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

" Има доста по-резонни промени в Конституцията. От наша позиция най-логично е, до момента в който тече смяната в конституцията, да не се бърза, Висш съдебен съвет да покаже, че времената са се трансформирали. Сарафов да не застане с лицето си и да не е следващият Гешев ", сподели някогашният министър председател.

Според него за една вечер всички се зарадваха, че Гешев към този момент не е основен прокурор. Това бе стъпка напред. Стъпките са мудни, тежки, само че се случват, сподели още Петков.

Сега е моментът да се покаже от господин Сарафов, че неточности се случват. Немърдането от една позиция няма да докара до нищо положително за него, предизвести Петков.

Движих се от кардиналната си позиция, сподели Петков във връзка отказването от имунитета си. Той изясни, че желал да види първо цялата документи. През цялото време желаех да покажа по какъв начин прокуратурата се употребява за бухалка, второ не желаех някой да преценя за моя имунитет, самичък си го дадох.

Според някогашния министър председател има два разновидността за правосъдна промяна. " Единият е да има псевдореформа, тогава няма да сме смокиново листо за никого. Ако забележим, че се вършат положителните стъпки, ние сме сътрудникът за това. Осъзнаваме, че би трябвало да приказваме с всички. Няма нищо скрито в срещите с партиите ", сподели Петков.

Единият вид е да мислим за дълголетето си, другият - за верните неща, които би трябвало да се случат. Досега постоянно сме мислили за верните неща, безапелационен бе той.

Дори ние да изчезнем - гласувалите за нас няма да изчезнат, може да не е Кирил Петков, а някой различен. Не сме изневерили на правилата си. Няма нито един народен представител, за който да сме си затворили очите.

Относно избора на заместник-министри Петков сподели, че оферират трите страни. " Предложения може да има от ГЕРБ, от нас, само че би трябвало трите страни да са съгласни ", изясни Кирил Петков. Той даде образец със заместник-министър, препоръчан от Политическа партия, който първо се предлага на министъра, по-късно на ГЕРБ, последното решение е на Николай Денков и Мария Габриел. " Става по-бавно, само че всички би трябвало да са изслушани. Партийни тесни назначения не може да пробият ", безапелационен бе Петков.

По думите му непрестанно има полемика за назначенията, доста хора се изричат по тематиката, а това давало късмет да няма политически назначения и калинки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР