Кирил Петков и Асен Василев ще имат проблеми с подкрепата

...
Кирил Петков и Асен Василев ще имат проблеми с подкрепата
Коментари Харесай

Кирил и Асен си намериха майстора. Нова партия за изборите

Кирил Петков и Асен Василев ще имат проблеми с поддръжката на електората си на изборите. Нова партия се задава на политическия небосвод. И тя ще бъде директна конкуренция на " Продължаваме промяната ". Неин водач ще е вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

За новия политически план загатна преди ден политологът Слави Василев.
-->
" Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев, ще бъде Атанас Пеканов ", разяснява във „ Facebook “ Василев, който беше основен специалист в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.).

Слави Василев разбуни политическите духове като хвърли още една бомба - че Пеканов няма да бъде единствено министър-председател.

" Ще бъде, навреме, и водач на нова групировка, която ще завоюва едни следващи избори. Това ще изведе страната от актуалната политическа обсада ", предвижда политологът.

За първи път за новия план на Атанас Пеканов стана ясно тъкмо преди една година - през януари 2022 година Тогава в партийните централи се говореше, че партията на Пеканов ще се споделя " Ново начало " и групировката ще влезе в преден конфликт с " Продължаваме промяната " като по-добрата версия на Кирил Петков и Асен Василев. Към вицепремиера по европейските средства щяла да се прикачи и Мая Манолова.

Сега планът още веднъж е задействан и по него интензивно са работи, настояват източници от Народното събрание, само че прецизират че Манолова е към този момент изолирана от самодейността. Анализатори притеглят вниманието върху честите в последните дни изяви за вицепремиера. Той бе и единственият член на държавното управление, който придружи президента Румен Радев по време на визитата му в Австрия на Нова година. Там двамата имаха основни срещи с вложители.

Очаква се партията на Петканов да е подготвена за идните парламентарни избори, когато и да са те, както и да взе участие на локалния избор. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР