Кирил Петков и Асен Василев продължават да саботират процеса на

...
Кирил Петков и Асен Василев продължават да саботират процеса на
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Кирил Петков и ПП саботират процеса на присъединяване на РС Македония към ЕС!

Кирил Петков и Асен Василев не престават да саботират процеса на присъединение на Р Северна Македония към Европейски Съюз. Вчера двамата персонално са саботирали съвещанието на Министерски съвет по точката, препоръчана от министъра на външните работи за одобрение на рамката. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов пред публицисти в Народното събрание. Той напомни, че досега всички дефинират френското предложение като най-хубавата преговорна рамка, която България може да получи.

Днес не се регистрирахме в пленарна зала, тъй като Политическа партия и Кирил Петков отхвърлиха да включат в дневния ред точката за Северна Македония. Отказаха да има и изключително съвещание на Комисията по външна политика, заяви Анастасов. И настоя: „ Веднага, още през днешния ден процесът да продължи, да има съвещание на Комисията по външна политика, като в дневния ред бъде включено точно гласуването на предлагането за решение, което ние от Движение за права и свободи сме внесли.”

Това е исторически късмет за България, безапелационен бе Станислав Анастасов. Той акцентира, че импортираното от Движение за права и свободи проекторешение за Северна Македония може да мине по най-бързия метод и през външната комисия в Народно събрание, и през пленарна зала.

Нашата позиция на Движение за права и свободи е ясна - това е най-хубавата преговорна рамка, която България може да получи и би трябвало по допустимо най-бързия метод ние да си свършим работата. Моля Кирил Петков и Политическа партия да престанат да саботират този развой.

Попитан за какво през вчерашния ден Движение за права и свободи предложи отсрочване на точката за френското предложение в Комисията по външна политика, Станислав Анастасов разгласи, че тогава нямаше импортирано проекторешение и разглеждането на въпроса би било нелегално.

" Кирил Петков и Асен Василев саботираха през вчерашния ден съвещанието на Министерски съвет за приемане на такова решение. Затова нощес Движение за права и свободи внесе проекторешение да се придвижи точката напред, да се утвърди надлежно предлагането на френското председателство за преговорна рамка и по най-бързия метод да мине през зала. Настояваме това да се случи! ", безапелационен бе Анастасов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР