Кирил Петков е най-вероятната номинация за премиер. Това обяви пред

...
Кирил Петков е най-вероятната номинация за премиер. Това обяви пред
Коментари Харесай

Асен Василев: Кирил Петков е най-вероятната номинация за премиер

" Кирил Петков е най-вероятната номинация за министър председател ". Това разгласи пред " Дневник "  вицепремиерът на държавното управление, което бе свалено, Асен Василев в изявление пред „ Дневник ”. По думите му предстоящ кабинет зависи от свободните хора в Народното събрание.

" По Конституция сме длъжни да вземем мандата и ще го вземем. Дали ще успеем да образуваме кабинет, почтено казано зависи от това дали ще се намерят 121 индивида в този парламент, които да застанат страната на жителите, а не на мафията. Имайки поради вота през вчерашния ден, липсват трима или четирима. "

И въпреки за идващ кабинет с мандата на „ Продължаваме промяната ” да се спрягат няколко имена на министър председател, за Асен Василев е малко евентуално да е друг от Кирил Петков.

На въпрос дали позволява, че това може да не е Петков, Василев отговори: " Допускам, само че мощно се колебая. Нека не спекулираме, има доста допустимо кандидатури в това число и на Минчев. "

Василев не зачерта депутатите от Има Такъв Народ при нови диалози за държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

" Даже в тяхната ПГ има хора, които желаят да се борят против модела „ Борисов ”, желаят да се борят против това задкулисие, т.е. там вътре не е хомогенно. И въпросът се сведе до това до какъв брой тези хора могат да бъдат свободни, имат смелостта да работят независимо и до каква степен те извършват команди, дадени от Слави и Тошко. "

" Имаше доста закъснение от Има Такъв Народ да не се концентрира доста власт, да не се основават бухалки, всевъзможни причини бяха подчертаване, тъй че да се забави процесът на координиране и надлежно приемането на тези закони. "

Вицепремиерът оцени високо офертата „ Макрон ” за повдигането на ветото на Северна Македония за Европейския съюз: " За първи път Европа приема българска позиция. Българска позиция става европейска. Дали това е най-хубавото, дали това е най-лошото – тук към този момент идва политическата оценка на свършеното от дипломатите и оценката на жителите. "

А във връзка връзките на държавното управление с президента Румен Радев, Василев ги назова институционални.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР