Кирил Петков е бил назначен за служебен министър на икономиката

...
Кирил Петков е бил назначен за служебен министър на икономиката
Коментари Харесай

Конституционният съд: Кирил Петков е бил министър незаконно

Кирил Петков е бил назначен за длъжностен министър на стопанската система в прорез с конституцията. Решението взе на днешно съвещание Конституционният съд съвсем с единогласие. 11 от 12 съдии взеха решение, че е погазен главният закон поради двойното поданство на съпредседателя на новата политическа мощ "Продължаваме смяната ".
Днес, 27 октомври 2021 година, Конституционният съд в се произнесе с решение по конституционно дело № 18 от 2021 година, с което разгласи за противоконституционен Указ № 129 от 10.05.2021 година (обн. Дъждовни води, бр. 39 от 12.05.2021 г.) на президента на Република България в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков Петков.
Решението e признато с 11 гласа. Съдия Георги Ангелов подписа решението с изключително мнение по отношение на допустимостта, гласи формалното известие на Конституционен съд.
Така указът на президента Румен Радев, с който е назначил Петков, става незабележим.
Не е ясно какво следва с актовете, назначенията, заповедите, издадени от някогашния канадец за времето, в което е бил на министерския си пост.
Петков се опита два пъти да бъде конституиран като страна по съвещанието, на висшите магистрати не позволиха присъединяване му в процеса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР