Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис – Тасо обжалва мярката си за

...
Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис – Тасо обжалва мярката си за
Коментари Харесай

Кипърският бизнесмен Тасо иска на свобода, за да оправи бизнеса си

Кипърският предприемач Анастасиос Симилидис – Тасо апелира мярката си за неотклонение – „ задържане под стража” в Апелативен съд – Пловдив. Предишната инстанция разпореди Тасо да остане в ареста преди да бъде екстрадиран. Той бе арестуван след Европейска заповед за арест, поискана от кипърските управляващи.

Тасо е изискал да излезе на независимост, с цел да може да си оправи бизнес делата в България, преди да бъде екстрадиран в родината си. Според отбраната му той не може да оправи документите си, до момента в който е в ареста, както и да се грижи за 4-те си деца.

На предходната инстанция Анастасиос Симилидис се съгласи да бъде предаден на кипърските управляващи.

Кипърският предприемач, който от години живее в Пловдив, беше задържан в дома си в четвъртък сутринта. Собственикът на известният коктейл - бар " Бачи " е със статут на краткотрайно пребиваващ у нас.

Според документите, които прокуратурата в Кипър е предоставила на българските управляващи, Симилидис е упрекнат за 15 закононарушения. Най- тежките са пране на пари, опит за заличаване на непознато имущество посредством експлозиви, отбягване на заплащане на налози, несъблюдение на митническите правила, два сговора за углавни закононарушения, фалшификация и потребление на подправени документи. Също по този начин е упрекнат в приемане на крадено имущество, нелегално владение на оръже, нелегално потребление на радиоустройства, наемане на защита без позволение, нарушение на Закона за персоналните данни.

Периодът, в който са осъществени гореизброените закононарушения обгръща съвсем 10 години - от 2011 до 2021 година. Те са на територията на Кипър и в други страни от Европейския съюз. Според кипърското законодателство за изброените закононарушения предприемачът може да получи 104 години затвор.

Симилидис от години живее и развива бизнес в Пловдив. Той има един от най- първокласните автопаркове в града. В гаражите му в къщата в Белащица са най-скъпите модели на порше, ферари, бентли, мерцедес макларън. Кипърецът постоянно се движи с защита от няколко рейнджровъра, които са бронирани, оповестява TrafficNews. Преди няколко години влезе в светската хроника с извънредно първокласната си женитба в новотела, за която дойдоха едни от най- богатите мъже в Кипър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР