Кипърският АПОЕЛ (Никозия) с Георги Костадинов в състава си през

...
Кипърският АПОЕЛ (Никозия) с Георги Костадинов в състава си през
Коментари Харесай

Не спират хвалбите в Кипър по адрес на Мечката

Кипърският АПОЕЛ (Никозия) с Георги Костадинов в състава си през последните месеци се отличава със непоклатимост и гранитна отбрана, пишат медиите в страната. След 18 изиграни кръга " жълто-сините " водят в класирането 5 точки пред Анортозис и 7 пред триото Арис (Лимасол), Омония (Никозия) и ФК Пафос.

Отборът се откроява с отличната отбранителна функционалност. Без да изостава в творчеството и успеваемостта, в отбранителен проект тимът се приближава до перфектността в доста мачове, което ги прави все по-големи оптимисти за продобиване на шампионата, написа изданието.

Със единствено 10 позволени гола в 18 мача в лигата, отборът има една от най-хубавите отбрани в Европа. От елитните 15 шампионати на Стария континент единствено Ница във Франция (9 гола в 17 мача), Интер Милано в Италия (9 гола в 19 мача) и Айндховен в Холандия (6 гола в 16 мача) имат по-добро показване в предпазен проект.

Специално при семейството против Анортозис халфовата линия и защитата е работила толкоз добре, че за цялото второ полувреме е имало единствено една заплаха против Вид Белец. А преди почивката човек с топката нито един път не е влезнал в наказателното поле. Срещата приключи 1:0 за АПОЕЛ и тя им разреши да съберат 42 точки.

" Във въпросната среща отлични оценки получиха двамата централни бранители Радослав Петрович и Лаша Двали, които в синхрон работиха съвършено. Исам Чебаке и Матео Сушич дадоха баланс, размер и височина на отбранителната линия, до момента в който Костандинов действаше като " метла " в халфовата линия. Българинът бе един от топ играчите за следващ мач и претендира за купата най-постоянен състезател за сезона на АПОЕЛ ", приключва анализът, преведен от Българска телеграфна агенция.
 Дамян Йорданов оказа помощ на примаверата на Лацио да си обезпечи място в полуфиналите за Купата на Италия
Дамян Йорданов оказа помощ на примаверата на Лацио да си обезпечи място в полуфиналите за Купата на Италия

" Римските орли " победиха Наполи с 2:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР