Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти, пристигнали на

...
Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти, пристигнали на
Коментари Харесай

Кипър засилва мерките срещу незаконни мигранти

Кипър ускорява ограниченията за връщане на противозаконни мигранти, пристигнали на острова, като подписва съглашения с две от рисковите страни - Бангладеш и Индия. Това заяви вътрешният министър Никос Нурис, който взе участие в провеждащата се в Ню Делхи 3-та интернационална министерска конференция за битка с финансирането на тероризма. Над 90% от кипърците желаят държавното управление да постави таван на миграцията съгласно последнот социологическо изследване.
Споразумение с Бангладеш за връщане на нелегално пребиваващи жители на азиатската страна към този момент е реализирано, оповестиха от кипърското Министерство на вътрешните работи. То планува неотложно да бъдат приложени ефикасни процедури, като се отстраняват досегашни бюрократични спънки.
До края на годината се чака да бъде подписано съглашение и с Индия. Министър Нурис е показал на индийското държавно управление план на документа, включващ серия от ограничения за съдействие за справяне с противозаконната миграция и трафика на хора.
През уикенда гръцката брегова защита избави 100 мигранти край Пелопонес. Турските управляващи са предотвратили удавянето на 51 мигранти в Егейско море. 
На среща в Скопие за бежанците гръцкият зам.-министър по миграцията София Вултепси заяви, че Атина упорства за цялостно съдействие на управляващите във всички балкански страни по проблемите с приемането на мигрантите. " Необходима е специфична европейска стратегия за отношението към децата бежанци без родители ", акцентира Вултепси.
Междувременно на Острова умря от инфекциозно заболяване мигрант, настанен в центъра " Манстън " в графство Кент. Би Би Си научи от ведомството, че той е част от група, прекосила Ламанша с дребна лодка на 12 ноември. 
Испанският Национален статистически институт регистрира, че популацията на страната се е нараснало с съвсем 6 милиона през първата половина на 2022 година, с помощта на мигрантите. Това компенсира негативния натурален приръст от 75 400 души. Най-много от новопристигналите са колумбийци - над 172 400, следвани от украинци и венецуелци, а при тези от Румъния, Англия и Китай се следи спад.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР