Кипър ще получи 10 млн. евро от Швейцария за управление

...
Кипър ще получи 10 млн. евро от Швейцария за управление
Коментари Харесай

Кипър получава 10 млн. евро от Швейцария заради мигрантския поток

Кипър ще получи 10 млн. евро от Швейцария за ръководство на възходящите миграционни потоци към острова. Споразумението за финансовата помощ ще бъде подписано през днешния ден в Берн, по време на визитата на министъра на вътрешните работи Никос Нурис, оповестиха от министерството.

Подкрепата за Кипър се дава от държавното управление на Швейцария като част от нейния механизъм за финансов принос към държавите-членки на Европейски Съюз, тежко наранени от миграцията.

Средствата ще се употребяват за разнообразни действия за решение на проблемите, зародили от засиления миграционен напън. Сред тях са подсилване на процедурите, прилагани за търсещите леговище, създаване на инфраструктура, интеграция на мигрантите, непринудено връщане на получилите отводи за леговище.

В началото на октомври Кипър подписа съглашение за финансова поддръжка в региона на миграцията и с Чехия, по което ще получи 1 млн. евро до края на тази година.

Очаква се на средиземноморската страна да бъдат отпуснати над 130 млн. евро от европейските фондове през новия програмен интервал до 2027 година за финансиране на планове за миграцията и за надзор на границите.

Кипър е преди всичко в Европейски Съюз по брой търсещи леговище. Те към този момент доближават 6% от популацията му.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР