Кинофестивалът в Кан обяви, че спира да приема официални руски

...
Кинофестивалът в Кан обяви, че спира да приема официални руски
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан отказва да приеме руски делегации, докато нашествието в Украйна не спре

Кинофестивалът в Кан разгласи, че стопира да приема публични съветски делегации, както и хора, свързани с съветското държавно управление, до момента в който не бъде комплициран завършек на нашествието на Русия в Украйна.



„ За разлика от това ще приветстваме куража на всички в Русия, които са поели риска да стачкуват против експанзията и нашествието в Украйна “, допълват уредниците на събитието, уточнявайки че са подготвени да одобряват с необятно сърце „ артистите “ и „ експертите от киното, които не са се свързали с нетърпимите дейности и с тези, които бомбардират Украйна “.

Любопитен факт е, че първото издание на кинофестивала в Кан е трябвало да се състои през 1939 година То обаче бива анулирано поради нашествието на Германия в Полша, което слага началото на Втората Световна война.

„ Верен на историята си, която стартира през 1939 година като опозиция против фашистките и нацистки диктатури, фестивалът в Кан постоянно ще е в работа на артистите и експертите в киното, чийто глас се надига, с цел да отхвърлят насилието, потисничеството и несправедливостите и да пазят мира и свободата “, означават още уредниците на влиятелния кинофорум.



Тази година той е плануван за интервала от 17 до 28 май.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР