КИНО ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ | 18:00 ч. и 20:30 ч. |

...
КИНО ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ | 18:00 ч. и 20:30 ч. |
Коментари Харесай

Какво може да гледате днес, 12 март от София Филм Фест

КИНО „ ЛЮМИЕР ЛИДЛ “ | 18:00 ч. и 20:30 ч. | Премиера |
От 18:00 ч. гледаме Хавиер Бардем още веднъж в основна роля. „ Пътищата на живота “ на Сали Потър разкрива живота на един мъж. Лео и Долорес в Мексико: подиуми от един буен брак; Лео като уединен публицист на гръцки остров. Тези срещи го връщат към неприятната истина и още веднъж към щерка му Моли.
От 20:30 ч. е премиерата на новия български филм на режисьора Ивайло Пенчев.
Един от основните герои в „ Като за последно “ е възрастен, богат и прочут публицист, който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в неволя, по нетрадиционен метод – предлага ѝ да се оженят... Това поражда поредност от комично-драматични събития и неуместни прекарвания на морския бряг. Във кино лентата вземат участие номинираната за " Златен Глобус " и " BAFTA " Мария Бакалова, както и звездите на българското кино Васил Банов, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров, Любен Чаталов, Герасим Георгиев-Геро.
ДОМ НА КИНОТО | 18:30 ч. и 20:30 ч. |
Разказът във кино лентата на Джафар Панахи „ 3 лица ” се движи на границата сред действителността и фикцията като се концентрира върху една невероятна история, разрастваща се в пътешестване из иранските села. Големият ирански режисьор ще получи Наградата на София на Столичната община за своя принос към изкуството на киното.
В 20:30 часа стартира фестивалната церемония, отдадена на Томас Винтерберг - представяме на огромен екран неговия най-нов филм „ Още по едно “.
Съществува доктрина, съгласно която човек постоянно може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата за външния свят. Мартин и тримата му сътрудници се хвърлят в опит да поддържат непрестанно алкохолно замайване. „ Нашата упоритост беше да създадем филм за живеенето. “ – споделя режисьорът Томас Винтерберг.
КИНО „ ОДЕОН “ | 18:30 ч. и 20:45 ч. | Балкански конкурс |
 Филми, които не трябва да пропускате на 25-ия София Филм Фест Филми, които не трябва да пропускате на 25-ия София Филм Фест
Предстоят фестивални извънредни прожекции и министър председатели на „ Пътищата на живота “ – най-новият филм на Сали Потър с Хавие...
„ Жив човек “ на Олег Новкович, копродукция с българско присъединяване, наблюдава историята на един застаряващ рокер Джела, заставен да се оправя с досадната еднообразност на всекидневието, в блян да се втурне още веднъж на път и да съживи остарялата популярност. Остаряването се оказва изключително мъчно за рокери по душа!
„ Quo Vadis, Аида? ” на босненската режисьорка Ясмила Збанич, взел участие в главния конкурс във Венеция и включен в късия лист за избор на номинации за интернационален Оскар, е роман за едно от най-жестоките събития в Европа през 90-те години на предишния век – в последните дни на босненската война през юли 1995 година са избити 8 000 момчета и мъже по време на геноцида в Сребреница.
ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „ СЛАВЕЙКОВ “ | 18:30 и 20:30 | Документален конкурс |
„ Акаса, моят дом “ на режисьора Раду Чорничук, един от най-успешните документални филми на миналата година, е за живота на едно семейство – родители с девет деца в продължение на 20 години живеят в схлупена колиба измежду делтата до Букурещ – зарязан водоем, трансформирал се в градски естествен резерват.
От Дюселдорф до Париж и чак до пустинята на Тексас, изключителният документален филм на режисьорите Ерик Фридлер и рок-звездата Кампино „ Вим Вендерс: Десперадо “ споделя за емблематични места и основни моменти в работата на Вендерс като режисьор, продуцент, фотограф и създател. Прожекцията започва в 20:30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР