Кинг Конг е художествено чудовище, наподобяващо гигантска горила, което участва

...
Кинг Конг е художествено чудовище, наподобяващо гигантска горила, което участва
Коментари Харесай

В Ню Йорк се състои премиерата на филма Кинг Конг

Кинг Конг е художествено страшилище, наподобяващо гигантска горила, което взе участие във няколко кино лентата, в това число първия от 1933 година и неговите римейкове от 1976 и 2005 година, както и разнообразни продължения на първите два кино лентата. Героят се е трансформирал в едно от най-известните кино икони и се появява също и в книги, комикси, видео игри и други. Неговата роля в другите разкази е от буйстващо страшилище до драматичен антигерой. Правата над героя се държат от киностудиото „ Юнивърсъл”, с частични права държани от наследниците на Мериан Купър, корежисьор и копродуцент на истинския филм и създател на героя.
История
В истинския филм героят се назовава Конг – име, обещано му от жителите на Острова на черепа, остров в Тихия океан, където Конг живее дружно с други големи животни като плезиозаври, птерозаври и динозаври. Американски кино екип, воден от Карл Денам, уловява Конг и го закарва в Ню Йорк, където той е изложен като " Осмото знамение на света ".
Конг се освобождава и се покатерва на Емпайър Стейт Билдинг Световния търговски център в римейка от 1976 година, където е убит и погубен от аероплан. Но както Денам споделя, " Красавицата умъртви звяра ", тъй като Конг се покатерва на постройката, с цел да се опита да отбрани Анн Дароу – актрисата, в началото дадена на Конг като жертвоприношение. (В римейка от 1976 година героинята се споделя Дуан.)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР