Кимкооп Холдинг, българската компания за високоспециализирана оптична техника и един

...
Кимкооп Холдинг, българската компания за високоспециализирана оптична техника и един
Коментари Харесай

Кимкооп инвестира над 7 млн. лв. в новата си фабрика в Тракия ИЗ

" Кимкооп Холдинг ", българската компания за високоспециализирана оптична техника и един от водачите в производството на инфрачервена оптика в България, откри в " Тракия Икономическа Зона Пловдив " новата си фабрика, в която влага над 7 млн. лв., оповестиха от сдружението. На специфична гала и в наличието на заместник-министъра на стопанската система Красимир Киряков и на  Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив, изпълнителните шефове на компанията - Георги Георгиев и Калин Георгиев, оповестиха и проект за разгръщане на екипа в идващите 2 до 3 години - от 50 до 120 висококвалифицирани експерти.

С откриването на неповторимата за Пловдив фабрика за прецизна оптика, " Кимкооп " става първата компания в България, която уголемява наличието на оптичната промишленост от обичайните за бранша градове Панагюрище и София към индустриалния център на Балканите - " Тракия Икономическа Зона ". В новата оптична фабрика компанията ще създава висок клас профилирани оптични съставни елементи, които се употребяват в разнообразни промишлености като кино, медицина, автомобилна, авиационна и галактическа, защита и сигурност. В духа на Индустрия 4.0, новата индустриална база е оборудвана с ултра-прецизни машини последно потомство с микропроцесорно ръководство, а огромна част от процесите са изцяло автоматизирани и цифровизирани, за увеличена продуктивност, предвидимост и надзор.

" Новата ни фабрика в Пловдив бележи идващ стадий в развиването на " Кимкооп ". Навлизаме в индустриалното сърце на Балканите, което ще ни разреши да се разгърнем с помощта на концентрацията на квалифицирани експерти, силата и прогресивността на района “, споделя Георги Георгиев, създател и изпълнителен шеф на компанията.

" Кимкооп " e българска компания с 30-годишна история на интернационалния оптичен пазар. Тя създава неповторими за България и района технологии в партньорството с водещи задгранични специалисти, а фокусът ѝ е напълно експортно насочен към международните пазари като съществени измежду тях са Франция, Англия, Съединени американски щати, Израел, Германия и Италия. Сред клиентите на компанията са големи концерни в областта на индустриалното съоръжение, авиационни, галактически и отбранителни технологии.

" Развитието на технологиите бележи невиждан растеж, даже в изискванията на пандемия. Това уголемява хоризонтите и пазарите за профилираните оптични детайли на " Кимкооп ", които имат приложение в голям брой сфери. Искахме да отговорим уместно на бурното развиване и Пловдив и локалната екосистема бяха естественият избор за нашата нова индустриална база “, споделя Калин Георгиев, шеф на " Кимкооп ".
Ключов вложител и консултант в компанията e Светозар Георгиев, един от основателите на най-успешната българска ИТ компания - Telerik, която беше добита от американската компания Progress Software за рекордната и досега за България договорка за 262.5 млн. $. Свезора Георгиев е второ потомство сполучливи български бизнесмени дружно със своя татко Георги и брат Калин Георгиеви – създатели и шефове на " Кимкооп ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР