Ким Чен Ун отново стресна света. Три нови балистични ракети

...
Ким Чен Ун отново стресна света. Три нови балистични ракети
Коментари Харесай

Ким Чен Ун пак стресна света. Нови балистични ракети

Ким Чен Ун още веднъж стресна света. Три нови балистични ракети изстреля Северна Корея, заяви Ройтерс, базирайки се на южнокорейския единен комитет на началник-щабовете.

Според информацията ракетите са били изстреляни в границите на по-малко от час от региона Сунан на севернокорейската столица Пхенян.

Южнокорейското държавно управление заяви, че за една от ракетите, изстреляни от Пхенян в сряда, се допуска, че е интерконтинентална балистична, съобщи Асошиейтед прес.

Сеул дефинира пусковете като " тежка провокация ", която заплашва интернационалния мир, и предизвести Севера, че ще бъде изправен пред интернационална изолираност, в случай че продължава с провокациите.

Поредните ракетни пускове на Пхенян идват единствено дни откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и южнокорейският му сътрудник Юн Сук-йол се договориха в събота за увеличение на взаимните военни учения и за разполагане на повече американски стратегически запаси при нужда за въздържане на разрастващите се оръжейни проби на Северна Корея, съобщи dariknews.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР