Килограм козунак под 20 лева е нереално ниска цена, коментира

...
Килограм козунак под 20 лева е нереално ниска цена, коментира
Коментари Харесай

Пекар: Килограм козунак под 20 лева е нереално ниска цена

Килограм козунак под 20 лв. е нереално ниска цена, разяснява притежателят на столична пекарна Дарин Стойков по Bulgaria ON AIR.
Има повишаване на козунаците с към 30%, дължи се главно на повишаването на суровините и разноските за труд, добави той. 
" Ако предходната година сме купували яйцето за 24 ст., сега не можем да го намерим за под 50 - няма нещо, което да е поевтиняло, може би единствено маята държи непрекъсната цена.
За да го назовем козунак, в него би трябвало да има 6 неща.
Взимайки поради цената на суровината, на труда, напъните и времето, кг козунак под 20 лв. е нереално ниска цена, в случай че е същински козунак. Ако на етикета има повече от 6 неща, не е редно да го назоваваме козунак ", изясни той Стойков.
Според Стойков една стока коства толкоз, колкото някой е подготвен да заплати - даже козунакът да е на цена от 100 лв..
" Има технологии, които изискват 3 дни втасване на козунака. За специфичните козунаци би трябвало по-специално брашно, много топло помещение, доста умения. Думата далавера няма формулировка и не е законов термин. Това събитие е било публикувано по време на Първата и Втората международна война. Трябва да спрем да използваме тази дума ", акцентира притежателят на пекарна.
Наемите на пространствата изрично вървят нагоре, до момента в който за цената на силата има механизъм за обезщетения, стана ясно още от думите му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР