Киево загуби драматично у дома от шампиона Ювентус с 2:3

...
Киево загуби драматично у дома от шампиона Ювентус с 2:3
Коментари Харесай

Юве спечели в драма с 5 гола при дебюта на Роналдо в Серия А

Киево загуби трагично вкъщи от първенеца Ювентус с 2:3 в мач с обрати и анулиран от ВАР гол в първия кръг на Серия „ А “. Срещата бе формален дебют за новата звезда на „ бианконерите “ Кристиано Роналдо в италианския хайлайф.

„ Старата госпожа “ поведе още в 3-ата минута, когато Сами Кедира се разписа с акуратен удар за 0:1, откакто бе оставен непокрит в наказателното поле. Пет минути по-късно Дъглас Коста даде страховит пас към Жоа Кансело, само че защитник блокира удара на португалеца, написа Блиц.

Иван Радованович насочи първия сериозен удар за домакините, само че около вратата на Войчех Шчесни. В 18-ата минута Кристиано Роналдо шутира настрана от вратата на домакините. След половин час игра Роналдо опита да изненада Сорентино от най-малък ъгъл, само че изстрелът му прелетя над напречната греда. Киево изненадващо изравни в 38-ата минута с прекрасен гол след удар с глава на Мариуш Степински, засякъл топката след ужасно центриране на Емануеле Джакерини.

След почивката в 53-ата минута домакините получиха дузпа за нарушаване на Жоао Кансело против Джакерини в наказателното поле. Потърпевшият Джакерини се разписа от бялата точка за цялостния поврат – 2:1. Последва напън на гостите и пропуски на Федерико Бернардески и Кристиано Роналдо, чийто удар в 65-ата минута от далечна отдалеченост бе отразен с опитност от Срентино. Секунди по-късно още веднъж португалската звезда можеше да изравни, останал непокрит в наказателното поле, само че Качаторе блокира удара. В игра влезе още и Марио Манджукич, само че хърватинът и Пауло Дибала също не съумяха да се разпишат от преференциални позиции.

Завърналият се в Ювентус и освиркван през по-голямата част от мача Леонардо Бонучи изравни резултата в 75-ата минута, откакто засече с глава центриране от корнер. Сорентино избави удар на Марио Манджукич с глава в 83-ата минута, а две минути по-късно Ювентус осъществя трети гол. Първоначално Сорентино мазета шут на Кристиано Роналдо, само че последва карамбол и Джорджо Киелини вкара топката във вратата с глава, до момента в който вратарят лежеше на земята. Съдията реши да употребява системата за видеоповторение (ВАР) и анулира решението си за гол поради игра с ръка в офанзива.

Драмата бе цялостна в добавеното време, когато въпреки всичко гостите стигнаха до обрата и успеха с гол на Федерико Бернардески. Италианският национал получи извеждащ пас от Дъглас Коста и от близка отдалеченост се разписа, донасяйки трите точки за първенците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР