Киев се надява, че участниците в преговорите за Украйна ще

...
Киев се надява, че участниците в преговорите за Украйна ще
Коментари Харесай

Киев се надява, че участниците в преговорите за Украйна ще покажат на Русия „мирен план“

Киев се надява, че участниците в договарянията за Украйна ще покажат на Русия „ кротичък проект “. Украинският президент Владимир Зеленски чака някои участници в договарянията за Украйна да покажат на Русия „ кротичък проект “.

„ Разработихме доста съответен дипломатически проект за споразумяване от 10 точки, който би трябвало да се основава на резултатите от мирната среща на върха “, сподели Зеленски в изявление за заместник-главния редактор на вестник Bild Пол Ронцхаймер.

Той добави, че първата мирна среща на върха ще се организира в Швейцария без Руската федерация.

Киев се надява, че участниците в договарянията за Украйна ще покажат на Русия „ кротичък проект “.

„ Ще подготвим проект и мисля, че някои точки ще бъдат подготвени с действителни елементи във връзка с това, което би трябвало да се направи още по време на първата среща на върха. След това ще разработим повсеместен проект и, несъмнено, някои договарящи, някои представители на континентите ще показват този проект на руснаците. “ представители, само че [ще бъде] показан единствено когато има общо мнение – общото мнение на страните, които в действителност желаят мир, а освен договаряния “, сподели украинският президент.

На конференция в Берн на 10 април външният министър на Швейцария Игнацио Касис разгласи, че Руската федерация няма да взе участие в конференцията в Бюргенщок. В същото време той означи, че „ нито един кротичък развой не може да се организира без Русия, даже и да не участва на първата среща “. На същата конференция президентът на страната Виола Амхерд сподели, че е уведомила Зеленски за решението.

Според нея задачата на конференцията е да се „ намерят благоприятни условия за започване на преговорния развой “ с присъединяване на „ колкото е допустимо повече страни “. Руското посолство в Берн съобщи пред ТАСС, че срещата в Бюргенщок в отсъствието на Русия ще се трансформира в кръг от безплодни съвещания.

Според телевизионната компания RTS конференцията ще се организира на 15-16 юни.

През октомври 2022 година Зеленски подписа декрет, забраняващ всевъзможни договаряния с Руската федерация по време на президентството на Владимир Путин

Източник – Bild/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР