Киев призна, че атаките срещу Крим са били украински. Потвърждението

...
Киев призна, че атаките срещу Крим са били украински. Потвърждението
Коментари Харесай

Киев призна, че стои зад атаките срещу Крим, Полша предрича война с Русия след 3 до 10 години

Киев призна, че офанзивите против Крим са били украински. Потвърждението даде началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили. Той съобщи, че Украйна е нанесла поредицата удари през август против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число пое отговорност за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ". Подобен вид интервенции ще продължат, предават думите на Валерий Залужни Ройтерс и Франс прес.

В публикация, написана дружно с депутата и първи заместник-председател на комисията по защита във Върховната Рада Михайло Забродски, началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили споделя, че ударите са били осъществени с ракети, само че не дава повече детайлности.

" Става дума за поредност от сполучливи ракетни удари против кримските авиобази на съперника, на първо място против летище " Саки ", написа в публикацията, оповестена от държавната осведомителна организация Укринформ.

В началото на август това съветско летище в Крим беше разтърсено от детонации, лишили живота на един човек и ранили още петима, при което бяха унищожени муниции за съветската военна авиация. По-късно Украйна заяви, че в авиобазата са били унищожени 9 самолети на съперника, напомня Българска телеграфна агенция.

Досега Украйна единствено намекваше за присъединяване си в този удар в Крим. Високопоставен чиновник, изискал да остане неизвестен, сподели пред Ройтерс, че гърмежите във военновъздушната база " Саки " са дело на украински саботьори. Киев до момента не беше поел публично отговорност и за различен удар - от 16 август, против склад с муниции в Джанкой, в северната част на Крим, за който съветските управляващи хвърлиха виновността върху диверсанти.

" Задачата на украинските въоръжени сили през 2023 година " е да продължат да " придвижват бойните дейности " към Кримския полуостров, където Русия е разположила " обилни военни подразделения " за своята инвазия, добави Залужни.

Началникът на украинския общоприет щаб, който рядко приказва пред медиите, прикани Запада да изпрати на Украйна още оръжия с огромен обхват. Радиусът на деяние на съветските крилати ракети доближава 2000 км, а на украинските не надвишава 100 км, посочи Залужни.

Полша предсказва война с Русия след 3 до 10 години

Има сериозен риск от война сред Полша и Русия в интервала след 3 до 10 години, което време би трябвало да се употребява за оптимално довъоръжаване на полската войска. За това предизвестява заместник-министърът на защитата на Полша Марчин Очепа в оповестено през днешния ден изявление във вестник " Дженник газета правна ".

Изданието показва, че в проектобюджета за идната фискална година са планувани рекордните 97 милиарда злоти (20,55 милиарда евро). По този мотив Очепа споделя, че с помощта на напъните на министъра на защитата Мариуш Блашчак, който е и вицепремиер, Полша реализира " най-амбициозната стратегия за въоръжаване в историята си " и тези средства ще оказват помощ за нейното ускорение.

По думите му с тях Полша ще се снабди с танкове " Ейбрамс " и " Кей 2 ", самоходни гаубици " Краб " и " Кей-9 ", ракетни системи за залпов огън " Хаймарс " с прилежащите им разпознавателни и информационни спътници, а също фрегати ракетоносци за бойния флот и дронове.

  Предлагат референдум на 4 ноември за прекосяване на Донбас към РФ

Висш представител на партията на съветския президент Владимир Путин " Единна Русия " предложи на 4 ноември в Донбас и окупирани от съветските сили елементи от Украйна да бъдат провеждат референдуми за присъединение към Русия, заяви Франс прес.

" Донецк, Луганск и доста други съветски градове най-накрая ще се завърнат в родния си кей. А Руският свят, който през днешния ден е разграничен от официални граници, ще възвърне целостта си ", съобщи секретарят на Генералния съвет на партия " Единна Русия " Андрей Турчак, представен в прессъобщение на партията.

На 4 ноември Русия отбелязва Деня на националното единение. Турчак акцентира, че провеждането на референдумите на тази дата ще има алегорично значение и изрази увереност, че хората " от дълго време са подготвени за това ", съобщи ТАСС. Турчак добави, че партията познава настроенията на живеещите на тези територии, тъй като работи там " от първите дни " на спора. Според секретаря на генералния съвет на " Единна Русия ", няма подозрения, че референдумите за присъединение ще се проведат тази година.

Според социологическо изследване на съветския Институт за обществен маркетинг множеството поданици на намиращите се под контрола на съветските войски територии от Запорожка и Херсонска области желаят те да станат част от Русия, оповестява Българска телеграфна агенция. В анкетата, осъществена по телефона на 6 септември, са взели участие 2000 души. В Запорожка област 74% от запитаните са подготвени да вземат участие в гласуването, а единствено 13% споделят, че нямат такова желание. В Херсонска област процентите са надлежно 61 и 22.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР