Киев. През нощта в Днипро (бивш Днепропетровск) войник на наборна

...
Киев. През нощта в Днипро (бивш Днепропетровск) войник на наборна
Коментари Харесай

„Страна“ : Войник застреля петима души в Украйна

Киев. През нощта в Днипро (бивш Днепропетровск) боец на наборна работа откри огън по свои приятели от Националната армия, охраняваща завода „ Южмаш “, и избяга с оръжие. В резултат на стрелбата петима души починаха, а още петима бяха ранени.. Няколко часа по-късно стрелецът е бил задържан, написа украинското издание “Страна “ .

В нощта на 27 януари в 03:40 ч. на територията на завода „ Южмаш “ е чута пукотевица. Според полицията по време на издаването на оръжие военнослужещият Артемий Рябчук е разкрил огън по защитата на Националната армия с автомат „ Калашников “ и е избягал.

По това време в караулното помещение е имало повече от 20 души. В резултат на стрелбата са починали петима души - четирима военни и една цивилна жена. Още петима са били ранени.

На разположение на " Страна " имаше видеозапис от момента на изтезанието. Показва по какъв начин двама души са в стаята с оръжие. В коридора, покрай изхода, има още един с автомат.

Според представителя на Националната армия Руслан Музичук, ранените бойци са с пострадвания в крайниците, а един от починалите е фабричен служащ.

Няколко часа по-късно стана известно, че боецът е арестуван в предградията на Днипро - Подгородни. Той е бил с оръжието си. Задържането е осъществено без потребление на огнестрелно оръжие, няма потърпевши. Извършителят го грози доживотна присъда. Предстои и съдебно-психиатрична експертиза.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР