Киев. Председателят на Върховната Рада на Украйна Андрей Парубий смята,

...
Киев. Председателят на Върховната Рада на Украйна Андрей Парубий смята,
Коментари Харесай

Председателят на Радата: Зеленски провокира криза в Украйна

Киев. Председателят на Върховната Рада на Украйна Андрей Парубий счита, че със своите дейности президентът Владимир Зеленски е провокирал рецесия в страната, предава РИА Новости .
По-рано съсобственикът на студио „ Квартал 95 “ Борис Шефир, който е и съавтор на предизборната стратегия на президента Зеленски и негов бизнес-партньор съобщи, че миналата власт е била заинтригувана в Украйна да има война, че би трябвало да се трансформират квотите за украинския език в радиото и малкия екран, а законът за езика да бъде анулиран. Също по този начин в петък администрацията на президента по искане на депуатите обнародва текста на стенограмата от срещата на Зеленски с водачите на фракциите във връзка предварителното разформироване на Народното събрание.
„ В страната, за жалост, има рецесия, която е обвързвана с дейностите на президента. И обнародването на стенограмата удостовери това. Нещо повече, през вчерашния ден чухме по какъв начин още веднъж представители на президента, членове на неговия екип, приказват за нуждата да се анулира закона за държавния език, да се анулират квотите, да се анулира декомунизацията и, за жалост, за тях това става непрекъсната политика “, съобщи Парубий от парламентарната естрада в петък.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР