Киев. Подготвяйки се за вероятното нахлуване на руски войски в

...
Киев. Подготвяйки се за вероятното нахлуване на руски войски в
Коментари Харесай

„Корреспондент“: В Киев проверяват сирените и бомбоубежищата в рамките на подготовка за руско нахлуване

Киев. Подготвяйки се за евентуалното навлизане на съветски войски в Украйна, киевските управляващи започнаха инспекция на бомбоубежищата в столицата и обучение за алармиране на популацията. Както предава „ Корреспондент “ , това заяви заместник-началникът на Киевската администрация за общинска сигурност Андрий Кришченко.

„ Нека стартираме с бомбоубежищата. Това са остарели, към момента руски структури, които са били най-вече в огромни предприятия. Там има инфраструктура, те са добре укрепени и предопределени за огромен брой хора “, сподели служителят.

Освен това, съгласно него, следва да бъдат тествани над 4 хиляди обекта с двойно предопределение: изби, подземни паркинги, сутеренни магазини и така нататък

Кришченко разгласи, че в близко бъдеще ще бъде осъществена разяснителна работа с жителите на града, а след няколко седмици ще има обучение със сирена.

„ От идната седмица ще стартираме осведомителна акция, с цел да не се уплашат хората, когато ги чуят. И след няколко седмици ще включим сирените и ще проведем учения, тъй че хората без суматоха да схванат какво да вършат “, сподели той.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР