Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата

...
Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата
Коментари Харесай

`Киев отново стана обект на руска въздушна атака

Киев още веднъж стана обект на съветска въздушна офанзива през миналата нощ, на фона на продължаващите сражения за преодоляването на Бахмут в Източна Украйна.

Малко след среднощ украинската войска заяви, че дронове се насочват към региона на Киев. От столичната администрация оповестиха, че всички атакуващи безпилотни апарати са били унищожени.

Отломки са провокирали пожар на покрива на девететажна постройка в един от жилищните комплекси. По-късно той е бил сподавен. Парчета от дронове са паднали на улиците в други два квартали на Киев.

Властите оповестиха за детонации и в Черниговска област.

Украинските сили са отблъснати опитите на съветските елементи да си възвърнат изгубените позиции към Бахмут. Ръководителят на частната военна организация „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи, че тежките боеве за града не престават.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи при визитата си в Лисабон, че Португалия също е изразила подготвеност да образова украински водачи за ръководство на изтребители от западен вид. Той добави, че Украйна отхвърля всякакво ходатайство за мир, което не изключва загуба на територии за Киев или прекратяването на сраженията.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР