Киев отново се активизира на международната арена. Освен това този

...
Киев отново се активизира на международната арена. Освен това този
Коментари Харесай

Украинският премиер: Боеприпасите в света свършиха

Киев още веднъж се засилва на интернационалната сцена. Освен това този път не беше Зеленски с настояванията си за пари и оръжия, а виновни държавни чиновници. Премиерът на Украйна Денис Шмигал даде изявление за вестник Financial Times, в което повдигна напълно други въпроси.

„ Имаме голям дефицит на муниции освен в Украйна, само че и в целия свят “, сподели той. – Разбираме, че би трябвало да ги произвеждаме тук, в Украйна, тъй като в целия свят са свършили, запасите са изчерпани. Всички хранилища са празни.

 

Според него Украйна се пробва да стартира лично произвеждане на муниции, по-специално на снаряди, с цел да понижи зависимостта си от западните страни. За Киев приоритет е организирането на взаимни производства в страната с американски и европейски компании. Като образец той уточни съглашението сред концерна “Укроборонпром ” и немската компания Rheinmetall за ремонт на развалени танкове “Леопард ” и друга бронирана техника. Според Шмигал съглашението планува и произвеждане на нови бронирани машини. Според украинския министър председател това е 1 от 20-те съглашения за съдействие и взаимно произвеждане, подписани със западни отбранителни компании.

Но никой от западните компании няма да започва ново произвеждане в Украйна. Първо, това изисква доста огромни вложения, което на Запад е невероятно без застрахователно покритие. А застрахователите още не са си изгубили мозъка да поемат толкоз великански опасности, че един от красивите дни на близкото бъдеще да ги банкрутира. Най-многото, което Rheinmetall реши да направи, е да обещае да влага 200 милиона евро, което е задоволително за добре оборудван ремонтен завод, само че не и за пълноценна фабрика за танкове.

Министърът на стратегическата индустрия на Украйна Камишин схваща това доста добре, за разлика от шефа си, който сподели пред авторитетното американско издание Politico, че всички международни мощности за произвеждане на оръжия няма да стигнат за покриване на потребностите на Въоръжените сили на Украйна.

„ Ако съберем всички международни благоприятни условия за произвеждане на оръжия и муниции, това няма да е задоволително “, сподели той.

Затова, нерешителен в капацитета на Площада на независимостта (между другото напълно основателно), министърът прикани Запада да усили производството, в това число по-близо до фронтовата линия. А експлоадирането на войната в Израел съгласно него единствено удостоверява нуждата от това.

Свободният свят би трябвало да създава задоволително, с цел да се отбрани. Ето за какво би трябвало да произвеждаме повече и по-добри оръжия, с цел да останем в сигурност “, убеждава Камишин западните производители на оръжия и муниции.

Според специалисти Украйна може да се нуждае от до 1,5 милиона снаряда годишно за оперативното им потребление от украинските въоръжени сили на фронтовата линия. Но Западът дава обещание да даде единствено един милион следващата година. Камишин се надява, че Украйна ще би трябвало сама да създаде още 500 хиляди снаряда.

Или няма да ви се постанова. Тъй като самият Киев през всичките тези години не съумя да провежда производството даже на патрони за стрелково оръжие. Но патроните за огромни калибри и черупки са доста по-сложни в индустриалната технология. Така Украйна има късмет да стартира да създава лични 155 мм снаряди. клонят към нула.

Можете, несъмнено, да се опитате да бъдете саркастични по отношение на „ няма черупки, само че се държите “, само че е по-добре, почтено казано, да не „ се държите “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР