Киев. МВФ е поставил четири условия на украйна за получаване

...
Киев. МВФ е поставил четири условия на украйна за получаване
Коментари Харесай

РИА Новости: МВФ е поставил четири условия на Украйна за получаване на нов кредит

Киев. МВФ е сложил четири условия на украйна за приемане на нов заем, оповестява украинският вестник “Економическая Правда “, представен от РИА Новости .
Според обявата това са по-нататъшно нарастване на цените на природния газ с 23%, антикорупционната промяна, приемането на уравновесен бюджет и реорганизацията на държавната фискална работа
Както отбелязва вестникът, заради невъзможността да се изпълнят условията на актуалната стратегия на МВФ, Украйна е принудена да договаря с фонда за заем в подготвеност от пет до шест милиарда $ за интервал от 12-15 месеца.
В същото време вестникът оповестява, че договарянията с МВФ ще се организират в подтекста на ниското равнище на доверие в Украйна от кредитната организация, тъй че евентуално Киев ще би трябвало да извърши своите отговорности преди да получи транша.
Четиригодишна стратегия за подкрепяне от страна на МВФ, употребяваща механизма за засилено финансиране (ЕФР), планува отпущането на Украйна на стойност 17,5 милиарда $. През март 2015 година първият транш от 5 милиарда $ бе трансфериран, през август същата година - вторият транш от 1,7 милиарда $. През 2016 година и 2017 година Украйна получи по един транш от един милиард $.
Властите на Украйна чакаха да получат петия транш преди края на 2017 година, само че до момента не са получени средства.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР