Киев може да отчете забележките на европейските партньори и изводите

...
Киев може да отчете забележките на европейските партньори и изводите
Коментари Харесай

Киев може да вземе предвид протестите за образованието на малцинствата


Киев може да регистрира забележките на европейските сътрудници и изводите на комисията на Съвета на Европа при новата редакция на закона за междинното обучение.

Това разгласи в тирада пред учителите украинският президент Петро Порошенко.

„ Искам да отбележа, че резултатите от експертизата и полемиката, резултатите от договарянията с нашите сътрудници могат да бъдат регистрирани и в новата редакция на закона за междинното обучение. Аз съм уверен, че образованието е ключ към европейското бъдеще на Украйна “, посочи Порошенко в речта си, излъчена директно по телевизия " 112 Украина ".

Украинската министърка на образованието Лилия Гриневич съобщи, че позволява промени в украинското законодателство в частта на езиковото обучение след заключението на Венецианската комисия за новия закон „ За образованието “. По думите й могат да бъдат импортирани промени не в самия закон, а в другите подзаконови актове, а също специфичен закон за езиковото обучение. Тя чака заключенията в края на октомври, съобщи БГНЕС.

Новият закон влезе от през днешния ден в действие, той провокира неодобрение и рецензии в Унгария, Румъния, България, Полша, Молдова и Русия.
Киев твърди, че новият закон, ориентиран към усилването на позициите на украинския език, не опонира на Европейската харта за районните езици. Киев сята също да изпрати за експертиза в Съвета на Европа клаузата в закона, която се отнася до образованието на малцинствата на майчин език.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР