Киев иска преки преговори между руския президент Владимир Путин и

...
Киев иска преки преговори между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Киев иска директни преговори между Путин и Зеленски

Киев желае директни договаряния сред съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Владимир Зеленски, съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

" Отдавна желаеме подобен директен диалог, защото в последна сметка Путин е този, който взема окончателните решения ", съобщи Кулеба по време на телевизионно присъединяване, оповестяват интернационалните информационни организации.

„ Нашият президент не се опасява от нищо, в това число от директна среща с Путин. Ако и Путин не се опасява, дано пристигна на срещата, дано седнат да приказват “, приключи Кулеба.

Самият Зеленски насочи още на 3 март директна покана на  съветски език към Путин да седнат дружно на масата за договаряния. „ Седни с мен на масата за договаряния, свободен съм. Само не на 30 метра един от различен, както с Макрон, Шолц - аз съм комшия!.. Аз съм естествен човек, седни и поговори с мен ”, обърна се тогава той към Путин по време на конференция.

В последните 24 часа Зеленски насочи вов апел към Путин да стартира договаряния и да откри разговор. В изявление за американския тв канал ABC той отговори на въпроси, свързани с част от главните претенции на Русия за преустановяване на военните дейности в Украйна, огласени през вчерашния ден от представителя на Кремъл Дмитрий Песков.
Президентът на Украйна Владимир Зеленски отговори на въпрос за опцията Крим да бъде приет за съветски, както и независимостта на Донецката и Луганската национални републики, оповестява РИА Новости, базирайки се на изявление с политика по американския ефирен канал ABC.

На този стадий Украйна не може да разисква въпроси, свързани с „ краткотрайно окупирани територии и непризнати републики “ сподели той във връзка настояването на Русия Крим да бъде приет за съветски, а Донецката и Луганската национални републики - за самостоятелни. Само Русия признава тези територии, разяснява Зеленски и ги назова „ псевдорепублики “.

Украинският президент обаче акцентира, че се надява да се откри компромис за бъдещето на тези територии.

Коментарите на Кулеба и Зеленски с апели за директни договаряния с Путин идват след третия кръг от диалозите сред украинската и съветската делегация, състояли се през вчерашния ден следобяд в Ловния дом в Беларус

„ За мен най-важното е по какъв начин хората, които желаят да бъдат част от Украйна, ще живеят на тези територии. Кой в Украйна желае да ги одобри? Следователно въпросът е доста по-сложен от елементарното признание “, сподели Зеленски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР