Киев е застрашен от спирания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването,

...
Киев е застрашен от спирания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването,
Коментари Харесай

Кличко: Това е най-лошият сценарий

Киев е заплашен от прекъсвания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването, дължащи се на удари, нанесени от съветските сили по енергийната мрежа, съобщи кметът на града Виталий Кличко пред украинската държавна телевизия, съобщи ДПА.

" Жителите на столицата би трябвало да пестят запасите си и да помислят дали да не се изнесат краткотрайно ", сподели Кличко.

Той разказа това като най-лошия сюжет.

" Правим всичко допустимо, с цел да не се стигне до такава степен ", акцентира той. " Искаме обаче да сме открити. Враговете ни вършат всичко допустимо, с цел да оставят този град без топлота, без електричество и без вода – с една дума, с цел да умрем всички ние ", посочи кметът на Киев.

По негова оценка в града има към три милиона поданици, в това число 350 000 вътрешно разселени лица.

Властите се пробват да стабилизират енергийната мрежа на Киев посредством продължаващи по няколко часа поетапни спирания на електрозахранването в обособени елементи на града. Освен това бяха основани 1000 пункта, където жителите ще могат да се стоплят, ако градската отоплителна система бъде извадена от строя.

Кличко, който е някогашен международен първенец по бокс в тежка категория, упрекна русия президент Владимир Путин, че се пробва да унищожи украинската нация.

" Путин не се нуждае от украинците. Той се нуждае от района, той се нуждае от една Украйна без нас ", безапелационен бе той.

Междувременно бе обявено, че през миналото денонощие въоръжените сили на Украйна са ударили руски команден пункт, 7 региона за концентриране на живата мощ, склад за муниции и 3 други " значими военни обекта на окупаторите ".

Това се показва във сводка на Генералния щаб на Украйна към 6:00 часа, представена от уеб страницата ukr.net.

Авиацията е нанесла 7 удара по съперника през миналото денонощие, гласи още известието.

" Поразени са шест региона на концентриране на персонален състав, въоръжение и военна техника, както и позиции на системите за Противовъздушна отбрана на съперника. Подразделенията на украинската Противовъздушна отбрана са свалили 4 безпилотника ", оповестяват от Генералния щаб.

" Украинските военни свършиха добра работа против вражеските позиции в Чулановка в Херсонска област и в щаба в Басан, там бяха унищожени доста вражеска техника и бойци ", се добавя още.

Генералният щаб отбелязва, че обновена информация удостоверява провалянето на съветската войска през предходните дни във краткотрайно окупираните територии на Херсонска и Запорожка област, по-специално в село Чулановка, Херсонска област.

Там е бил нанесен удар в района на концентриране на окупационните сили.

В село Басан, Запорожка област, е бил ударен щабът на едно от подразделенията на съветските елементи, унищожени са до 10 единици военна техника и към 50 военнослужещи.

В регионите на селата Пологи и Марфопол са унищожени 20 единици военна техника и са ранени до 80 съветски военнослужещи, се споделя в известието.

На 6 ноември украинският Генщаб заяви, че врагът е атакувал украинските защитници в Луганска, Донецка, Запорожка и Харковска област.

Атаките са били отбити.

Русия продължава да организира настъпателни дейности в Новопавловското, Бахмутското и Авдеевското посоки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР