Киберрекетът е една от големите заплахи пред бизнеса и е

...
Киберрекетът е една от големите заплахи пред бизнеса и е
Коментари Харесай

Бизнесът настоява за спешни мерки срещу киберрекета

Киберрекетът е една от огромните закани пред бизнеса и е належащо законодателство, което да ни защищава. То би трябвало да бъде по-стриктно и съществено, тъй че хакерите да имат спирачка пред активността си. Това сподели заместник-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и основен изпълнителен шеф на „ Сименс България " Боряна Манолова.

„ В международен мащаб „ Сименс” предложи така наречен Харта на доверието, която към този момент доста интернационалните компании подписаха. Ние считаме, че би трябвало да се обединят напъните в България, само че освен на бизнеса, а и на изпълнителната и законодателната власт. Киберрекетът е една от огромните закани за бизнеса освен в България, само че и в международен мащаб. Никой не е застрахован. Затова бизнесът влага доста в киберсигурност”, разяснява Манолова пред Нова телевизия.

Според нея бизнесклиматът в страната е доста подобаващ за вложения. Тя разяснява и предстоящото решение на „ Фолксваген” къде ще разположи завода си на Балканите. Компанията избира сред Турция и България. „ У нас има предпоставки и условия за инвестиция, като завода на „ Фолксваген”. И в този момент имаме доста компании, които създават автомобилни елементи. Те са извънредно сполучливи и считам, че сме готови за това”, сподели Манолова.

"Негативни фактори в бизнес климата са началото на рецесията в Европа и в Германия, както и опцията за Brexit без договорка. Затова фирмите влагат в разнообразни буфери, само че мисля, че би трябвало да се влага най-много в образованието и качеството на личния състав, с цел да бъдем конкурентоспособни. Бизнесът към този момент влага средства в учебни заведения и университети ", уточни заместник-председателят на КРИБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР