Кибератките са коствали на САЩ загуби между 57 милиарда и

...
Кибератките са коствали на САЩ загуби между 57 милиарда и
Коментари Харесай

Кибератаките са коствали на САЩ загуби между 57 и 109 млрд. долара

Кибератките са коствали на Съединени американски щати загуби сред 57 милиарда и 109 милиарда $ през 2016 година, оповестиха международните организации, като се позоваха на известие на Белия дом.

В отчет на икономическите съветници на президентството се споделя, че огромно безпокойствие пораждат хакерските атаки против инфраструктурата, като да вземем за пример електрически мрежи, информационни системи или язовирни стени. Изразява се и безпокойствие от хакерски атаки, водещи до приключване на данни или до кражба на интелектуална благосъстоятелност или на поверителни стратегически информации или финансови сведения.

В документа се споделя, че в случай че една компания държи съществена част от инфраструктурата, то хакерска атака против нея, може да провокира огромно разтърсване в цялата стопанска система.

Изразява се безпокойствие и от риска от хакерски атаки в енергийната и финансовата област - браншове, които са подвластни и свързани с други браншове и с интернет и при положение на пагубна хакерска атака против тях, това може да има отзив върху цялата стопанска система.

В отчета като виновници за хакерски атаки са посочени Русия, Китай, Иран и Северна Корея. Рискът от хакерски атаки идва и от хактивистите (киберпирати активисти), от проведени групи, от незаконни групи и от конкурентни компании.

В отчета се насочва апел фирмите да споделят между тях информации за скорошни хакерски атаки.

Докладът бе оповестен, откакто Белият дом заплаши Русия с " интернационалните последствия " за осъществяването на хакерската атака НотПетя (NotPetya), която дефинира като " най-разрушителната и скъпоструваща в историята ".

Тази хакерска атака, осъществена през юни 2017 година, съгласно Вашингтон, е била дело на съветските военни и е нанесла вреди за милиарди долари в Европа, Азия и двете Америки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР