Кибератаката, на която е подложена от две седмици Европейската агенция

...
Кибератаката, на която е подложена от две седмици Европейската агенция
Коментари Харесай

Кибератака срещу Европейската агенция по лекарствата. Има ли риск за ваксините?

Кибератаката, на която е подложена от две седмици Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ), няма да се отрази на доставките на ваксини, увери през днешния ден директорката на организацията Емър Кук, представена от Франс прес.

Кибератаката няма да засегне периодите на доставките, ние сме напълно в положение да ги изпълняваме, сподели тя.
Агенцията прави следствие в съгласуваност с специалисти от органите за киберсигурност от целия Европейски съюз, със правосъдните управляващи и нидерландската полиция, акцентира Кук.

Базираната в Амстердам организация по медикаментите, която разисква издаването на разрешителни за няколко ваксини против Ковид-19, заяви през вчерашния ден, че е била цел на хакерска атака, при която са били откраднати документи, свързани с фармацевтичните компании "Пфайзер " и "Бионтех ".
Агенцията упражнява надзор върху медикаментите във всичките 27 страни от Европейски Съюз. Най-късно на 29 декември тя би трябвало да оповести решението си по отношение на условното одобрение на имунизацията на "Пфайзер "/ "Бионтех ", която към този момент беше утвърдена от Англия, Бахрейн и Канада. Относно претендент имунизацията на компанията "Модерна организацията би трябвало оповести решението си до 12 януари следващата година, добавя Ройтерс.

На този стадий тези ваксини наподобяват обещаващи, както от позиция на сигурността, по този начин и на ефикасността, и ние не открихме учредения за безпокойствие, посочи Кук.

Ръководителката на ЕАЛ сподели, че организацията разполага с задоволително обемна база данни, предоставени от "Пфайзер "/ "Бионтех " и компания "Модерна " за кандидат-ваксините им против Ковид-19. Имаме данни за над 30 000 души, следени в течение на клиничните изпитвания. Това ни дава задоволително солидна база данни, въз основа на която да вземем решение, както за сигурността, по този начин и за ефикасността, съобщи Емър Кук на среща в комисия на Европейския парламент, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Относно утвърждението Кук съобщи: "Не можем да подсигуряваме позитивен резултат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР